Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Kokoamme yhteen auttamisen ammattilaiset

Työuratarinat

Oletko kiinnostunut työskentelemään ensilinjassa auttamisen ammattilaisena – palomiehenä, ensihoitajana tai hätäkeskuspäivystäjänä? Tai oletko kiinnostunut muista työuramahdollisuuksista pelastusalalla?

Tutustu SPALin jäsenten työuratarinoihin, miten he ovat päätyneet alalle ja minkälaista on työskennellä pelastusalojen ammateissa.

Työuratarinoita ensihoito-, hätäkeskus- ja pelastusalalta

Marko Petjala

Tilannekeskuspäivystäjä Marko Petjala

suorittaa pelastusalan päällystötutkintoa. Hän aloitti uransa hätäkeskuspäivystäjänä, mutta siirtyi vuonna 2021 Pohjois-Savon pelastuslaitoksen tilannekeskukseen.

Lue Markon työuratarina

Tiina Kairaniemi

Vuoromestari Tiina Kairaniemi

on työskennellyt hätäkeskuksessa jo yli 35 vuotta. Hän puhuu mielellään hätäkeskuspäivystäjän työstä ja haluaa innoittaa uusia tekijöitä alalle.

Lue Tiinan työuratarina

Kari Back

Palomies Kari Back

opiskeli palomieheksi, koska halusi sukeltamisesta itselleen ammatin. Vesisukellus loppuu useimmilta 50 ikävuoden paikkeilla. Back on nyt 54-vuotias eikä toistaiseksi suunnittele sukeltamisen lopettamista.

Lue Karin työuratarina

Palomies Kaisa Ukkola

Palomies Kaisa Ukkola

opiskelee lääketiedettä Oulun yliopistossa. Opiskelun aloittaminen oli Kaisalle iso muutos, joka toi elämään uutta tasapainoa.

Lue Kaisan työuratarina

Aki Salmi

Ensihoitaja Aki Salmi

tekee töitä myös jälki- ja vertaispurkuohjaajien kouluttajana ja haluaa pitää henkisen hyvinvoinnin kysymyksiä esillä koko pelastusalalla. Hän kouluttaa Satakunnassa myös sopimuspalokuntalaisia.

Lue Akin työuratarina.

Anni Honkaniemi

Ensihoitaja Anni Honkaniemi

työskentelee Raumalla vaativan ensihoidon yksikössä. Hänellä on kokemusta eri puolilta Suomea ja sen lisäksi Tansaniasta. Kokemukset auttavat ymmärtämään erilaisia ihmisiä.

Lue Annin työuratarina.

Heli Hyttinen

Palomestari Heli Hyttinen

oli kolmas naispuolinen pelastaja Suomessa. Hän opiskeli päällystötutkinnon, koska halusi varmistua, että voi työskennellä alalla eläkeikään saakka.

Lue Helin työuratarina.

Turvallisuusasiantuntija Reijo Huhtala

vaihtoi viisikymppisenä palomiehen ammatin opiskeluun ammattikorkeakoulussa ja sen myötä päivätyöhön turvallisuusasiantuntijana. Kehittyvä turvallisuusala antaa mahdollisuuden hyödyntää myös palomiehen ammattiosaamista.

Lue Reijon työuratarina

Paloesimies Arttu Lankinen

Paloesimies Arttu Lankinen

työskentelee Länsi-Uudenmaan pelastuslaitoksella. Paloesimies johtaa työvuoron asemapalvelusta ja pelastusyksikköä hälytystehtävillä. Hän pääsee kehittämään toimintaa ja hallitsemaan isompia kokonaisuuksia.

Lue Artun työuratarina

Asiantuntija Heidi Hassinen, Kuopion hätäkeskus

Asiantuntija Heidi Hassinen

työskentelee asiantuntijana Kuopion hätäkeskuksessa. Hätäkeskuksissa asiantuntijoiden tehtävät jakaantuvat kahteen kokonaisuuteen: viranomaisyhteistyöhön ja ammatinhallintaan.

Lue Heidin työuratarina

Palomies-ensihoitaja Valentino Haralambiev

työskentelee palomies-ensihoitajana Helsingin kaupungin pelastuslaitoksella. Helsingissä palomiehet työskentelevät puolet työvuorosta paloautossa ja puolet ambulanssissa. Työvuoro kestää vuorokauden, jonka jälkeen heillä on kolme vuorokautta vapaata.

Lue Valentinon työuratarina

Ensihoitaja Janne Korhonen

työskentelee hoitotason ensihoitajana Enon paloasemalla Pohjois-Karjalan pelastuslaitoksella. Janne toimii monitoimiyksikössä, jossa ensihoitaja ja palomies työskentelevät työparina. Monitoimiyksikön tavoitteena on turvata pelastustoimen ja ensihoidon palvelut harvaan asutuilla seuduilla.

Lue Jannen työuratarina

Johtokeskuspäivystäjä Anne Ålander

työskentelee päivystäjänä Hätäkeskuslaitoksen johtokeskuksessa Keravalla. Työuransa aikana hän on toiminut kaikissa hätäkeskustoiminnan operatiivisissa tehtävissä päivystäjästä vuoromestariin.

Lue Annen työuratarina

Operaattori Juha Viinamäki

työskentelee tilannekeskuksen operaattorina Varsinais-Suomen pelastuslaitoksen Turun keskuspaloasemalla. Hänellä on pitkä kokemus palomiehen ja sairaankuljettajan työstä. Operaattorina hän katsoo pelastuslaitoksen työtä uudesta suunnasta.

Lue Juhan työuratarina