Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Kokoamme yhteen auttamisen ammattilaiset

Työuratarinat

Oletko kiinnostunut työskentelemään ensilinjassa auttamisen ammattilaisena – palomiehenä, ensihoitajana tai hätäkeskuspäivystäjänä? Tai oletko kiinnostunut muista työuramahdollisuuksista pelastusalalla?

Tutustu SPALin jäsenten työuratarinoihin, miten he ovat päätyneet alalle ja minkälaista on työskennellä pelastusalojen ammateissa.

Työuratarinoita ensihoito-, hätäkeskus- ja pelastusalalta

Turvallisuusasiantuntija Reijo Huhtala

vaihtoi viisikymppisenä palomiehen ammatin opiskeluun ammattikorkeakoulussa ja sen myötä päivätyöhön turvallisuusasiantuntijana. Kehittyvä turvallisuusala antaa mahdollisuuden hyödyntää myös palomiehen ammattiosaamista.

Lue Reijon työuratarina

Paloesimies Arttu Lankinen

Paloesimies Arttu Lankinen

työskentelee Länsi-Uudenmaan pelastuslaitoksella. Paloesimies johtaa työvuoron asemapalvelusta ja pelastusyksikköä hälytystehtävillä. Hän pääsee kehittämään toimintaa ja hallitsemaan isompia kokonaisuuksia.

Lue Artun työuratarina

Asiantuntija Heidi Hassinen, Kuopion hätäkeskus

Asiantuntija Heidi Hassinen

työskentelee asiantuntijana Kuopion hätäkeskuksessa. Hätäkeskuksissa asiantuntijoiden tehtävät jakaantuvat kahteen kokonaisuuteen: viranomaisyhteistyöhön ja ammatinhallintaan.

Lue Heidin työuratarina

Palomies-ensihoitaja Valentino Haralambiev

työskentelee palomies-ensihoitajana Helsingin kaupungin pelastuslaitoksella. Helsingissä palomiehet työskentelevät puolet työvuorosta paloautossa ja puolet ambulanssissa. Työvuoro kestää vuorokauden, jonka jälkeen heillä on kolme vuorokautta vapaata.

Lue Valentinon työuratarina

Ensihoitaja Janne Korhonen

työskentelee hoitotason ensihoitajana Enon paloasemalla Pohjois-Karjalan pelastuslaitoksella. Janne toimii monitoimiyksikössä, jossa ensihoitaja ja palomies työskentelevät työparina. Monitoimiyksikön tavoitteena on turvata pelastustoimen ja ensihoidon palvelut harvaan asutuilla seuduilla.

Lue Jannen työuratarina

Johtokeskuspäivystäjä Anne Ålander

työskentelee päivystäjänä Hätäkeskuslaitoksen johtokeskuksessa Keravalla. Työuransa aikana hän on toiminut kaikissa hätäkeskustoiminnan operatiivisissa tehtävissä päivystäjästä vuoromestariin.

Lue Annen työuratarina

Operaattori Juha Viinamäki

työskentelee tilannekeskuksen operaattorina Varsinais-Suomen pelastuslaitoksen Turun keskuspaloasemalla. Hänellä on pitkä kokemus palomiehen ja sairaankuljettajan työstä. Operaattorina hän katsoo pelastuslaitoksen työtä uudesta suunnasta.

Lue Juhan työuratarina