Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Kokoamme yhteen auttamisen ammattilaiset

Usein kysytyt kysymykset

Miten toimin jäädessäni eläkkeelle?

  1. Ilmoita eläkkeelle jäämisestäsi SPALin toimistoon kirjallisesti sähköpostilla tai postitse.
  2. Samalla kerro eroavasi myös työttömyyskassan jäsenyydestä.
  3. Lisäksi ilmoita työpaikkasi palkanlaskijalle liiton jäsenmaksuperinnän lopettamisesta.

Työttömyyskassasta kannattaa erota, koska eläkeläisenä sinulla ei ole enää oikeutta työttömyyskassan etuuksiin.

Jäsenyytesi SPALissa jatkuu edelleen eläkeläisenä, mutta sinun ei tarvitse maksaa enää jäsenmaksua. Vakuutusturvasi on voimassa sen vuoden loppuun, jolloin täytät 65 vuotta.

Mitä teen jos jään työttömäksi?

Jos jäät työttömäksi, ilmoittaudu työttömäksi työnhakijaksi viimeistään ensimmäisenä työttömyyspäivänäsi TE-palvelujen toimistossa tai Oma asiointi -verkkopalvelussa. Työttömyyspäivärahaa voidaan maksaa vain siltä ajalta, jolloin olet ollut TE-palveluissa työnhakijana. Katso lisätietoja työttömäksi ilmoittautumisesta.

SPALin jäsenenä olet vakuutettu työttömyyskassassa, josta voit saada ansiopäivärahaa. Katso lisätietoja ansiorahasta ja sen hakemisesta työttömyyskassan sivuilta https://www.aariakassa.fi/

Ilmoita työttömyydestäsi myös SPALin toimistoon, sillä jäsenmaksusi on pienempi työttömänä. Jäsenmaksu kannattaa maksaa myös työttömyyden aikana, jotta työttömyyskassan jäsenyys pysyy voimassa.

Jäsentietojen muuttaminen

Olen jäämässä vuorotteluvapaalle. Miten toimin?

Muista ilmoittaa vuorotteluvapaastasi SPALin toimistolle, sillä liiton jäsenmaksu tulee maksaa myös vuorotteluvapaan ajalta. Normaalisti jäsenmaksu tulee liittoon työnantajaperinnän kautta, mutta vuorotteluvapaalla sinun on itse maksettava jäsenmaksusi. Vuorotteluvapaalla jäsenmaksusi on 10 euroa kuukaudessa.

Jäsentietojen muuttaminen

En pääse kirjautumaan Extranettiin. Mitä teen?

Ekstranetiin kirjaudutaan SPALin verkkosivulta https://www.spal.fi ylävalikon Ekstranet-painikkeesta. Kirjautumistunnus on jäsennumerosi ja salasana eli sama, millä kirjaudut jäsenpalvelujen verkkoasiointiin. Ellei sinulla ole salasanaa verkkoasiointiin, voit tilata sen ekstranetin kirjautumisikkunassa sähköpostiisi. Salasana lähetetään siihen sähköpostiosoitteeseen, jonka olet ilmoittanut SPALin jäsenpalveluihin. Mikäli kirjautuminen ei onnistu, ole yhteydessä SPALin toimistoon osoitteeseen toimisto@spal.fi.

Kuka minulle soitti? Puhelurobotti Spallero

Kun saat soiton numerosta 09 8171 1949, sinulle soittaa Suomen pelastusalan ammattilaiset SPAL ry:n puhelurobotti Spallero.

Haluamme palvella jäseniä entistäkin paremmin. Kun Spallero soittaa, voi soitto koskea jäsentietojen päivittämistä, jäsentyytyväisyyskyselyä, tai vaikkapa laskutusasioita.

Spallero ei koskaan kysy esimerkiksi henkilötunnusta, pankkitunnuksia tai salasanoja.

Jäseniä palvelemme jatkossakin tuttuun tapaan jäsenpalvelussa myös puhelimitse puh. 09 867 8880, sähköpostilla, toimisto@spal.fi, ja SPALin chatissa. Muistathan, että voit päivittää jäsentietojasi jäsenpalveluiden verkkoasioinnissa https://www.spal.fi/jasentietojen-muuttaminen/