Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Kokoamme yhteen auttamisen ammattilaiset

Jäsenmaksu

Jäsenmaksun suuruus riippuu palkkasi määrästä ja jäsenyhdistyksestä, johon liityt. Jäsenmaksu on 1,2–1,4 prosenttia ennakkopidätyksen alaisista ansiotuloistasi. Se sisältää työttömyyskassan osuuden, SPALin ja jäsenyhdistyksesi jäsenmaksun.

Jäsenyhdistysten osuus jäsenmaksusta vaihtelee 0,1–0,3 prosentin välillä. Yhdistysosuudella rahoitetaan jäsenyhdistyksesi toimintaa.

Liiton jäsenmaksu on verovähennyskelpoinen. Vähennys tehdään verotuksessa automaattisesti.

Jäsenmaksulla saat käyttöösi maksutta SPALin edunvalvonta-, työsuhde- ja jäsenpalvelut sekä rahanarvoisia jäsenetuja.

Työstä poissa olevan jäsenmaksu

Jos jäät työttömäksi, perhevapaalle, sairauslomalle tai vuorotteluvapaalle eikä sinulla ole ansiotuloja, jäsenmaksusi on 10 euroa kuukaudessa. Muista ilmoittaa poissaolosi työstä toimistolle.

Opiskeluajan jäsenmaksu

Opiskeluajalta et maksa lainkaan liiton jäsenmaksua. Opiskelija maksaa kuitenkin opiskeluajan ansiotuloista, esimerkiksi kesätöistä, normaalin jäsenmaksun.

SPALin kannatusjäsenyys

Haluatko tukea SPALin toimintaa, mutta et ole oikeutettu jäsenyyteen. Voit ryhtyä liiton kannatusjäseneksi. Kannatusjäsenen jäsenmaksu on 50 euroa vuodessa. Kysy lisätietoja SPALin toimistolta: toimisto@spal.fi.

Vapaajäsenyys poistui vuoden 2023 alusta

SPALin liittokokouksen 2021 päätöksen mukaisesti vapaajäsenyys poistui vuoden 2023 alusta alkaen. Jäsenyhdistys tai sen hallitus ei ole voinut myöntää vapaajäsenyyttä eli jäsenen vapautusta SPALin jäsenmaksusta enää vuoden 2022 jälkeen.

Jäsenmaksu on verotuksessa kokonaan vähennyskelpoista. Ay-jäsenmaksun verovähennysoikeus tarkoittaa sitä, että kun maksaa jäsenmaksun, se vähennetään verotuksessa veronalaisesta tulosta.

Jäsenelle verovähennysoikeus merkitsee sitä, että tulo josta tulovero lasketaan, pienenee jäsenmaksun verran. Vähennys tehdään verotuksessa automaattisesti.

Voit tarkistaa verottajan sivulta ay-jäsenmaksun vaikutuksen veroprosenttilaskurista.