Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Kokoamme yhteen auttamisen ammattilaiset

Asiantuntija Heidi Hassinen: Hätäkeskusala tarjoaa mahdollisuuden osaamisen kehittämiseen

Asiantuntija Heidi Hassinen, Kuopion hätäkeskus

Valmistuin hätäkeskuspäivystäjäksi koulutussopimuskoulutuksella vuonna 2008 ja aloitin työt hätäkeskuspäivystäjänä Helsingin hätäkeskuksessa. Hätäkeskusuudistuksen jälkeen työskentelin Keravalla ylipäivystäjänä. Kuopioon muutin seitsemän vuotta sitten ja jatkoin täällä hätäkeskuspäivystäjänä.

Kun asiantuntijan virka aukeni, näin että tässä olisi tehtävä, josta olen haaveillut. Olin päivystäjänä huomannut asioita, joihin olisin halunnut puuttua ja tehdä työtä sujuvammaksi.

Asiantuntijana pääsen vaikuttamaan salityöskentelyyn ja parantamaan työn tekemisen edellytyksiä. Tuen päivystyssalin henkilöstön työtä ja edistän osaamisen kehittämistä. Entisenä hätäkeskuspäivystäjänä tiedän, miten tärkeää on kuunnella henkilöstön mielipiteitä salitoiminnan kehittämiseen liittyvissä asioissa.

Ammatinhallinnan asiantuntijana valmistelen valtakunnallisten koulutusten järjestämistä keskuksessamme. Jalkautan operatiivisia ohjeita sekä koordinoin opiskelijan ohjausta ja henkilöstön perehdytystä. Käsittelen hätäkeskukselle tulleita palautteita ja vastaan tallennepyyntöihin. Olen myös mukana Hätäkeskuslaitoksen ammatinhallinnan tiimissä.

Työpäivät täyttyvät nopeasti hoidettavista käytännön tehtävistä ja pitkistä projekteista. Talvella sain valmiiksi tehtävän seurantaan liittyvän perehdytysmateriaalin, joka vei puolen vuoden aikana työajastani suurimman osan. Viime keväänä olin mukana muun muassa Hätäkeskusten havainnointi -projektissa ja perehdytin virkavapaalta palaavia työntekijöitä. Kesällä olin muutaman viikon salissa vastaamassa hätäpuheluihin hätäkeskuspäivystäjänä. Salissa työskentely antaa aina asiantuntijan työhön uusia näkökulmia ja muistuttaa miten tärkeää työtä hätäkeskuksissa tehdään.

Hätäkeskuspäivystäjän ja asiantuntijan työtä yhdistää se, että koskaan ei voi osata kaikkea ja tietää kaikkea. Olen ymmärtänyt, että ammattitaitoni ei ole koskaan valmis, vaan voin kehittyä koko ajan. Eteeni tulee uusia tilanteita ja samalla mahdollisuuksia oppia uutta.

Hätäkeskuslaitos on monipuolinen ja innostava työympäristö. Asiantuntijana olen nähnyt, miten monta erilaista ja mielenkiintoista työroolia meillä onkaan.

Takaisin Työuratarinat-sivulle