Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Uudistamme rohkeasti työelämää

Pelastusalojen edunvalvontaa paikallisesti ja valtakunnallisesti

Pelastusalan ammattilaiset ovat valinneet liitokseen SPALin, koska se keskittyy erityisesti pelastusalojen henkilöstön ammatilliseen edunvalvontaan. Valtakunnallinen jäsenten edunvalvonta päivystää ma – pe klo 9.00 – 15.00, puh. 040 1630 112

Paikallisena tukena ja yhdyshenkilönä luottamushenkilö

Paikallisesti saat oman työpaikkasi luottamusmiehen neuvontaa virka- tai työsuhteeseesi liittyvissä kysymyksissä sekä apua mahdollisissa työpaikan ongelmatilanteissa. Luottamusmies neuvottelee työnantajan kanssa paikallisista sopimuksista niistä asioista, joista voidaan sopia paikallisesti ja osallistuu työpaikan yhteistoimintaan henkilöstön edustajana.

Valtakunnallinen neuvottelutoiminta ja edunvalvonta

Valtakunnallisesti SPAL neuvottelee jäseniänsä koskevista virka- ja työehtosopimuksista sille vahvistettujen valtuuksien puitteissa.

Neuvottelutoiminnan lisäksi SPAL valvoo virka- ja työehtosopimusten noudattamista työpaikoilla. Tätä työtä tekee puolestasi sekä paikalliset luottamushenkilöt että liiton juristit.

Osana edunvalvontaa SPAL osallistuu valtakunnallisiin kehittämishankkeisiin, työryhmiin ja yhteistoimintaan työnantajien, ministeriöiden, järjestöjen ja muiden toimijoiden kanssa.

Työelämätuki: Lue miten olemme auttaneet jäseniä työelämän haasteissa