Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Kokoamme yhteen auttamisen ammattilaiset

Näin jäsenetuja hyödynnetään

Jäsenemme ovat hyötyneet monella eri tapaa jäsenpalveluistamme ja -edustamme työelämässä ja vapaa-ajalla. Tutustu muutamaan esimerkkiin palvelujen ja etujen hyödyntämisestä.

Lue myös, miten SPALin edunvalvonta on auttanut jäseniä.

Vapaa-ajan tapaturmavakuutus korvasi palomiehen tapaturman hoitokulut kokonaisuudessaan

SPALin jäsen loukkasi kesämökillä polvensa. Liittovakuutukseen kuuluvan vapaa-ajan tapaturmavakuutuksen turvin hän pääsi vielä samana päivänä yksityiselle lääkäriasemalle ortopedin vastaanotolle. SPALin vakuutuksessa ei ole omavastuuosuutta, joten jäsen sai hoidettua vammansa nopeasti ja ilman kustannuksia.

Hätäkeskuspäivystäjä sai masennuksen hoitoon tukea SPALin Lisävakuusrahastosta

Hätäkeskuspäivystäjä sairastui keskivaikeaan masennukseen. Pitkän sairausloman lisäksi lääkäri määräsi hänelle terapiaa, jossa hänen tuli käydä kerran viikossa. Koska päivystäjän tulot olivat romahtaneet sairausloman aikana, hänellä ei ollut varaa terapiamaksuihin. Niinpä hän anoi avustusta SPALin Lisävakuusrahastosta.

Päivystäjä sai rahastosta avustuspäätöksen alle viikossa. Avun ansiosta hän pystyi aloittamaan terapian ja kuntoutui lopulta täysin työkykyiseksi.

Paloesimies kuntoutui työkykyiseksi SPALin rahaston tuella

Pelastusopistolla opettajana työskentelevä 37-vuotias paloesimies liukastui opistolla sammutusharjoituksessa ja loukkasi polvensa. Polveen tuli turvotusta ja lukko-oireilua, joten hän joutui sairauslomalle. Kun polvi ei parantunut, hän sai työterveyslääkäriltä lähetteen ortopedille ja magneettikuvaukseen. Ortopedi totesi magneettikuvien perusteella, että polvessa ei ollut vikaa.

Paloesimies kävi toisen, polvivammoihin erikoistuneen ortopedin vastaanotolla näyttämässä magneettikuvia. Toinen ortopedi löysi magneettikuvista irtoluunpalan, joka aiheutti lukko-oireilua polvessa. Polven kuntoon saaminen vaati leikkaushoitoa. Valtion palvelussuhteessa oleville henkilöille sattuneita työtapaturmia korvaava valtionkonttori ei kuitenkaan suostunut maksamaan leikkausta.

Paloesimies oli ollut lähes pari kuukautta sairauslomalla, kun hän kuuli kollegaltaan SPALin lisävakuusrahastosta. Paloesimies teki rahastolle vapaamuotoisen hakemuksen ja lähetti sen SPALin toimistolle. Muutaman päivän kuluttua hakemuksen lähettämisestä hän sai kirjallisen päätöksen avustuksen myöntämisestä ja hän pääsi polven tähystysleikkaukseen. Parin viikon päästä hän oli jo kuntoutunut työkykyiseksi ja pystyi aloittamaan työt.

Paloesimies toteaa, että ilman SPALin tukea jalka ei ehkä olisi vieläkään kunnossa.

Matkustajavakuutus ja jäsenmobiili pelastivat pulasta Thaimaassa

Ensihoitajana työskentelevä 33-vuotias nainen oli kolmen viikon reppureissulla Aasiassa, kun hän sairastui vatsatautiin. Sen seurauksena hän joutui turvautumaan Thaimaassa kahteen otteeseen paikallisen terveysaseman palveluihin. Hän sai vatsakramppeihin lääkitystä ja jouti tiputukseen. Yhden päivän hän joutui olemaan sairaalahoidossa.

Naisen hoitokulut Thaimaassa korvattiin täysin SPALin jäsenilleen ottamasta matkustajavakuutuksesta. Ensimmäisen terveysaseman klinikkamaksun nainen maksoi itse ja haki korvauksen maksusta vakuutusyhtiön verkkoasioinnissa. Klinikkamaksu maksettiin naisen tilille parissa päivässä. Toinen terveysasema oli sopimuslääkäriasema, joka laskutti hoidot suoraan vakuutusyhtiöltä. Nainen ei itse joutunut maksamaan hoidoistaan mitään.

Naisella oli matkalla mukana puhelin ja siinä SPALin jäsenmobiili. Ensihoitaja löysi jäsenmobiilista liiton jäsennumeron, jota hän tarvitsi käyttäessään matkustajavakuutusta. Hän myös soitti jäsenmobiilista suoraan vakuutusyhtiöön sekä etsi sopimuslääkäriasemien yhteystiedot Thaimaassa.

Ensihoitaja vahvisti johtamisen taitojaan SPALin koulutustuella

Määräaikaisessa työsuhteessa toimiva 30-vuotias hoitotason ensihoitaja aloitti omaehtoisesti opiskelemaan ensihoidon operatiivista johtamista Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulussa. Ensihoitaja koki, että koulutus kehitti hänen ammattitaitoaan. Hän kaipasi erityisesti lisäoppia johtamistaidoista ensihoidon operatiivisissa tehtävissä. Lisäksi hän uskoi, että koulutus tukisi hänen tulevaisuuden uratavoitteitaan ja antaisi lisävalmiuksia hakeutua vaativampiin työtehtäviin.

Koulutustuesta ensihoitaja kuuli SPALin jäsenyhdistyksen Savon ensihoitajien kokouksessa. Yhdistyksen toimihenkilö neuvoi häntä koulutustuen hakemisessa. Tuen hakeminen oli hänestä helppoa ja vaivatonta. SPALin nettisivuilta hän löysi ohjeet vapaamuotoisen avustushakemuksen tekemiseen, jonka hän lähetti liiton toimistoon.

Liitto avusti ensihoitajan opiskelua taloudellisesti maksamalla kolmasosan hänen koulutuksen kuluista. Ensihoitajan mielestä koulutustuki on erittäin hyvä jäsenetu. Hän kannustaakin liiton jäseniä hyödyntämään sitä.

Palomies sai tukea elämäntapamuutokseen PHT:n kurssilta

57-vuotias palomies oli huolissaan, ettei hän enää jonakin päivänä kykenisi toimimaan operatiivisissa tehtävissä. Pystyäkseen työskentelemään mahdollisimman pitkään nykyisissä työtehtävissään, hän päätti osallistua Palkansaajien hyvinvointi ja terveys PHT ry:n Pysyvään muutokseen -kurssille.

Kurssilta palomies on saanut eväitä pysyvään elämäntaparemonttiin ja henkiseen hyvinvointiin. Kurssipäivät ovat olleet myös aikaa itselle ja itseensä tutustumiseen. Tärkein oppi on ollut, että hyvinvoinnin kannalta on tärkeää elää omien arvojensa mukaisesti .

Kurssille osallistuminen oli palomiehen mielestä edullista. SPAL avustaa jäseniään maksamalla 100 euroa PHT:n kurssien omavastuuosuuden kokonaiskustannuksista, joten seitsemän vuorokautta kestänyt kurssi maksoi hänelle vain 125 euroa. Kurssimaksu sisälsi majoituksen, ruoat ja ohjelman.