Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

SPALin jäsenpalvelusta kysytään usein, miksi jo opiskeluaikana kannattaa liittyä ammattiliiton jäseneksi, vaikka työelämän kysymykset ja edunvalvonta eivät vielä ole ajankohtaisia. Opiskelijajäsenyys tarjoaa kuitenkin monia etuja.

Kuulumalla SPALiin varmistat, että et jää yksin tiukoissakaan tilanteissa. Olemme tukenasi jo opintojesi aikana, kesätöissä ja valmistumisesi jälkeen koko työurasi ajan. Saat vastaukset kysymyksiisi edunvalvonnan työsuhdeneuvonnasta ja paikalliselta luottamusmieheltä.

Opiskelijajäsenyys on opiskelukuukausiltasi maksuton. Kun pääset oman alasi töihin esimerkiksi kesän ajaksi, ammattiliiton jäsenyys on korvaamaton lisä. Liittymällä jäseneksi jo opintojesi aikana, varmistat oikeusturvasi ja nautit kattavista jäseneduista ilman kustannuksia.

Opiskelit sitten ensimmäistä alan tutkintoa tai vaikkapa ylempää ammattikorkeakoulututkintoa, maksat opiskeluajalta korkeintaan työttömyyskassan jäsenyyden 7 euroa kuussa. Työssäolokuukausilta maksat liiton jäsenmaksun ja samalla kerrytät työttömyyskassan työssäoloehtoa jo opintojesi ajalta.

Ammattiliiton jäsenyyttä valitessa kannattaa pohtia, missä liitossa on paras ymmärrys oman alasi erityiskysymyksistä. Suomen pelastusalan ammattilaiset SPALissa kokoamme yhteen pelastustoimen, ensihoidon sekä hätäkeskusten henkilöstön ja tunnemme edustamamme alat.

SPALin jäsenasioinnissa vastaamme kaikkiin opiskelijajäsenyyteen liittyviin kysymyksiin. SPALin edunvalvonta palvelee puolestaan silloin, kun mielessä on kysymyksiä esimerkiksi kesätöistä, työsopimuksista tai muista oikeudenmukaiseen ja yhdenvertaiseen kohteluun liittyvistä asioista työpaikalla.

Opiskelijana voit hyödyntää kaikkia jäsenetujamme. Kattavat jäsenetumme pitävät huolta hyvinvoinnistasi niin työssä kuin vapaa-ajalla.

Me haluamme, että pelastusalalla voi tehdä töitä terveenä ja turvallisesti. Ensihoidossa ja pelastustoimessa on tunnistettu riski loukkaantua kuntotesteissä tai työtehtävissä – opiskelijoilla myös harjoittelussa. Työnantajan tai oppilaitoksen vakuutukset eivät aina korvaa vamman hoitokuluja tai kuntoutusta kokonaisuudessaan. SPALilla on ainutlaatuisena jäsenetuna lisävakuusrahasto, jota myös opiskelijajäsenet voivat hyödyntää. Lisävakuusrahastosta voi hakea avustusta, jos työtehtävässä tai harjoittelussa loukkaantuu tai sairastuu eikä mikään muu taho korvaa hoidosta aiheutuvia kustannuksia.

SPALin jäsenenä saat kattavan vakuutusturvan, joka pitää sisällään sekä oikeusturva- ja vastuuvakuutuksen että vapaa-ajan matkustaja- ja tapaturmavakuutuksen. Muihin jäsenetuihimme voit tutustua sivuillamme Jäsenedut ja palvelut -osiossa.

Meille jokainen jäsen on tärkeä. Siksi tapaamme alan opiskelijoita säännöllisesti. Vierailemme ammattikorkeakouluissa tapaamassa ensihoitajaopiskelijoita sekä Pelastusopistolla pelastaja- ja hätäkeskuspäivystäjäopiskelijoita.

Toivomme, että saamme mukaan toimintaan opiskelija-aktiiveja eri puolilta Suomea. Jos olet kiinnostunut toimimaan SPALin aktiivina omassa oppilaitoksessasi, kerromme mielellämme lisää. Alasi asioihin voit päästä vaikuttamaan myös opiskelijatyöryhmässä. Otathan rohkeasti yhteyttä!

Blogin kirjoittaja Katariina Tolonen on Suomen pelastusalan ammattilaiset SPALin jäsenpalveluassistentti.