Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Kunta-alan virka- ja työehtosopimusten neuvottelut keskeytyivät Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat KT:n ilmoituksella 28.2., ja kunta-ala jäi sopimuksettomaan tilaan 1.3.

Neuvotteluista siirryttiin sopimusmenettelyyn, jota käydään valtakunnansovittelijan toimistolla.

– Myös Kunnallisen teknisen henkilöstön virka- ja työehtosopimuksen neuvottelut keskeytyivät. Tällä hetkellä TS-neuvottelujen jatkumisesta ei ole tietoa, kertoo edunvalvontajohtaja Pasi Jaakkola SPALista.

SPALin työtaistelutoimista päättää liittohallitus

Pääsopijajärjestöt ovat julistaneet ylityö- ja vuoronvaihtokieltoja sekä antaneet lakkovaroituksia.

SPAL ei ole omalta osaltaan päättänyt ylityö- ja vuoronvaihtokielloista tai lakkovaroituksista, joten pääsopijajärjestöjen ilmoitukset eivät aiheuta toimenpiteitä SPALin jäsenille. SPALin työtaistelutoimista päättää SPALin liittohallitus.

Sopimuksettomasta tilasta ei synny käytännön välittömiä vaikutuksia SPALin jäsenille, sillä edellisen virka- ja työehtosopimuksen ehdot pysyvät jälkivaikutuksen vuoksi voimassa. Myös paikalliset sopimukset ovat voimassa.

SPALin keskeisimmät tavoitteet liittyvät työaikaan

Sopimusneuvotteluissa SPALin keskeisimmät tavoitteet liittyvät työaikaan. SPAL hakee parannuksia pelastuslaitoksilla käytettävissä oleviin työaikavaihtoehtoihin.

Palkkaratkaisun osalta SPALille on tärkeää, että sopimuskierroksella jäsenille varmistuu ostovoimaa parantavat palkankorotukset.

Keskeytyneet sopimusneuvottelut koskevat SPALin pelastustoimessa ja ensihoidossa työskenteleviä jäseniä. Hätäkeskuksissa työskenteleviin jäseniin kohdistuu valtion virka- ja työehtosopimus, josta saavutettiin neuvottelutulos 28.2.

Lue myös uutiset:

Lue myös usein kysytyt kysymykset: