Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Kunta-alan neuvottelut keskeytyivät KT Kuntatyönantajan ilmoituksella 28.2. ja kunta-ala siirtyi sopimuksettomaan tilaan 1.3.2022.

Tehy, SuPer sekä pääsopijajärjestöt JUKO ja JAU julistivat kunta-alalle ylityö- ja vuoronvaihtokiellon maaliskuun alussa, joka päättyy 8.3. klo 15.

SPAL ei ole omalta osaltaan julistanut ylityö- ja vuoronvaihtokieltoa, joten kielto ei koske SPALin jäseniä kyseisenä ajanjaksona eikä aiheuta toimenpiteitä SPALissa. Viranhaltijoiden osalta lainsäädäntö ei edes mahdollista ylityö- ja vuoronvaihtokieltoa.

Ylityö- ja vuoronvaihtokiellon lisäksi Tehy ja SuPer ovat antaneet lakkovaroituksen kuudessa sairaanhoitopiirissä. Myös pääsopijajärjestöt JUKO ja JAU antoivat kaikkia kunta-alan sopimuksia koskevan lakkovaroituksen Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat KT:lle sekä valtakunnansovittelijalle.

Lakon ulkopuolelle on rajattu työtehtävät, joiden tekemättä jättäminen aiheuttaisi vaaraa ihmisten hengelle, terveydelle tai omaisuudelle.

SPALin työtaisteluista päättää SPALin liittohallitus. SPAL ei ole antanut jäsenistöään koskevaa lakkovaroitusta. Liittohallitus seuraa aktiivisesti työtaistelutilannetta.

Lue lisää: SPALin usein kysytyt kysymykset sopimuksettomasta tilasta ja työtaistelusta (pdf)