Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat KT keskeytti maanantai-iltana 28.2. pääneuvotteluryhmässä kunta-alan sopimusneuvottelut. Samalla kaikki alaryhmien neuvottelut, muun muassa kunnallisen teknisen henkilöstön virka- ja työehtosopimuksen (TS) neuvottelut, keskeytyivät. Uusista neuvotteluajoista ei ole vielä toistaiseksi sovittu.

Nykyinen kunta-alan työ- ja virkaehtosopimuksen sopimuskausi päättyi 28.2. Kunta-alan sopimusaloilla vallitsee nyt niin sanottu sopimukseton tila. Henkilöstölle ei aiheudu tilanteesta välittömiä vaikutuksia, sillä edellisen virka- ja työehtosopimuksen ehdot pysyvät jälkivaikutuksen vuoksi voimassa. Myös paikalliset sopimukset ovat voimassa.

Valtion neuvotteluissa syntyi neuvottelutulos

Valtion työ- ja virkaehtosopimusneuvotteluissa syntyi maanantaiyönä 28.2. neuvottelutulos. Neuvottelutulos menee seuraavaksi osapuolten hallintojen käsiteltäväksi. 

Neuvottelutuloksen sisällöstä kerrotaan, kun osapuolten hallinnot ovat käsitelleet ja hyväksyneet neuvottelutuloksen, kertoo neuvottelujärjestö Pro.

Pro toimii SPALin hätäkeskuksissa työskentelevien jäsenten eli Hätäkeskusammattilaisten liitto HALin jäsenten neuvottelujärjestönä valtion sopimusneuvotteluissa.

SPALin jäsenten sopimusalat

SPALin jäseniä on kunta-alalla ja valtiolla neljän virka- ja työehtosopimuksen piirissä:

  • Kunnallinen teknisen henkilöstön virka- ja työehtosopimus TS (Teknisten sopimus): pelastusalan ammattilaiset
  • Sosiaali- ja terveydenhuollon työ- ja virkaehtosopimus SOTE: päätoimiset ensihoitajat
  • Kunta-alalla työskentelevien jäsenten palvelusuhteisiin liittyviä ehtoja on TS- ja SOTE-sopimuksien lisäksi Kunnallisessa yleisessä virka- ja työehtosopimuksessa KVTESissä
  • Valtion virka- ja työehtosopimus: hätäkeskusammattilaiset

Neuvotteluosapuolet

Kunta-alan neuvotteluissa SPALin neuvottelujärjestönä on SOTE ry ja valtion neuvotteluissa Pro. SOTE ry:n sisällä TS-neuvotteluista vastaa SPAL.

Työnantajia kunta-alan neuvotteluissa edustaa Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat KT. Valtion neuvotteluita käy Valtion työmarkkinalaitos VTML.

SPAL tiedottaa työ- ja virkaehtosopimusten neuvotteluista jäsenille jäsenkirjeen neuvottelu-uutisilla, liiton nettisivulla ja sosiaalisen median kanavissa.