Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Uhka- ja väkivaltatilanteet ovat tutkitusti arkipäivää ensihoitotehtävissä. Työntekijä jää tilanteissa aivan liian usein yksin, toteaa Suomen Ensihoitoalan liiton vuosikokous julkilausumassaan.

Viime viikonloppuna pidetty Suomen Ensihoitoalan liiton vuosikokous painottaa, että uhka- ja väkivaltatilanteiden jälkihoidossa on osassa toimipisteissä vielä parannettavaa. Jokaisella työpaikalla tulisi olla toimintaohje, jossa selkeästi määritellään eri henkilöiden vastuut ja velvollisuudet tilanteen sattuessa.

Julkilausumassa todetaan, että uhka- ja väkivaltatilanteita voidaan ehkäistä turvallisuuskoulutuksella ja ennalta sovituilla toimintamalleilla. Ennaltaehkäisyn rinnalla yhtä tärkeää on kehittää jälkihoitoa yhdessä henkilöstön kanssa.

Suomen pelastusalan ammattilaiset SPAL on vaatinut yhdessä Suomen Ensihoitoalan liiton, Tehyn ja Suomen Sopimuspalokuntien Liitto SSPL kanssa ensihoidon tehtävissä työskentelevien työturvallisuuden parantamista jo pitkään. Vaikuttamisen ja väkivallan vastaisen työnsä järjestöt aloittivat jo edellisellä hallituskaudella.

Lue lisää

Uhka- ja väkivaltatilanteet edelleen kasvussa ensihoidossa – väkivalta läsnä ambulanssissa, potilaan kotona ja ulkona
Jäsenet odottavat parempaa tukea ja turvaa väkivaltatilanteissa
Järjestöt: Ensihoidon työturvallisuuden parantaminen vaatii kiireellisiä toimia

Väkivalta ensihoitotyössä