Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

SPALin jäseniä koskevien kunta-alan virka- ja työehtosopimusten neuvottelut ovat olleet keskeytyneenä kahdeksan viikon ajan. Sopimusneuvottelut keskeytyivät Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat KT:n ilmoituksella helmikuun lopussa, ja kunta-ala jäi sopimuksettomaan tilaan.

Palkansaajajärjestöt hylkäsivät valtakunnansovittelijan antaman sovintoesityksen sopimusriidassa. Kiistan käsittelyä on tämän jälkeen jatkettu työministeri Tuula Haataisen asettamassa sovittelulautakunnassa, joka pyrkii saamaan aikaan sovintoesityksen.

Sosiaali- ja terveysalan neuvottelujärjestö Soten jäsenet Tehy ja SuPer peruivat 20.4. alkavaksi ilmoittamansa lakon sairaanhoitopiireissä.

Kunta-alalla SPALin jäseniä on Kunnallisen teknisen henkilöstön virka- ja työehtosopimus TS:n ja Sosiaali- ja terveydenhuollon työ- ja virkaehtosopimus SOTEn piirissä. SPAL on osa Sote-neuvottelujärjestöä, jossa SPAL vastaa TS-neuvotteluista.