Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Pelastustoimelle kaikkien aikojen tärkeimmät vaalit käydään tammikuussa. Aluevaalien ennakkoäänestys käynnistyy keskiviikkona 12.1. ja jatkuu 18.1. saakka. Varsinainen äänestyspäivä on sunnuntai 23.1.2022.

Pelastustoimen palveluihin ja palvelutasoon sekä rahoitukseen vaikuttavat ratkaisut tehdään tulevilla hyvinvointialueilla aluevaltuustoissa. On tärkeää, että valtuustoihin saadaan pelastustoimea tuntevia, ja alan asioita ajavia valtuutettuja.

SPALin jäseniä on aluevaaliehdokkaina useita kymmeniä, kuudeltatoista hyvinvointialueelta ja useista puolueista. Pelastusmyönteisten ehdokkaiden esittelyt löydät SPALin aluevaalit-sivustolta/Ehdokasesittelyt.

Vaalitentit käynnistyvät mediassa 11. tammikuuta

Vaalit ovat näyttävästi esillä muun muassa Ylellä. YLE lähettää vaalitenttejä tiistaista torstaihin (11. – 13.1.). Ohjelmia voi seurata suorana ja tallenteina. Ylen suuri vaalikeskustelu lähetetään torstaina 20.1. klo 21.00. Ylen vaalitenttien aikataulut ja tallenteet.

MTV3 järjestää puoluejohtajien tentin MTV3-kanavalla tiistaina 18.1. klo 20-22.

Aluevaaleissa on tärkeää nostaa esille pelastustoimen palvelujen järjestäminen, ja pelastuspalveluiden riittävä rahoitus hyvinvointialueilla sekä pelastusalan ammattilaisten työehdot ja työolot.

Osallistu aluevaalikeskusteluun somessa ja tee pelastustoimi näkyväksi! Käytä kommenteissa aihetunnisteita #Aluevaalit #Pelastustoimivaalit #PelastusmyönteinenEhdokas ja #TurvaaAlueesi

Tutustu myös SPALin Aluevaalit-sivustoon.