Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Suomen pelastusalan ammattilaiset SPAL on hyväksynyt Kunnallisen teknisen henkilöstön virka- ja työehtosopimuksen (TS, Teknisten sopimus) neuvottelutuloksen. Asiasta päätti 28.5. kokoontunut SPALin liittohallitus.

Kunta-alan uudet virka- ja työehtosopimukset ovat voimassa 1.4.2020 – 28.2.2022.

Sopimuskaudella kaksi yleiskorotusta ja yksi paikallinen järjestelyerä

Yleiskorotus 1.8.2020 lukien on 26 euroa, kuitenkin vähintään 1,22 prosenttia, tehtäväkohtaiseen tai siihen rinnastettavaan kuukausipalkkaan. Henkilökohtaista lisää korotetaan 1,22 prosenttia.

Yleiskorotus 1.4.2021 lukien on 1,0 prosenttia tehtäväkohtaiseen tai siihen rinnastettavaan kuukausipalkkaan sekä henkilökohtaiseen lisään.

Paikallinen järjestelyerä 1.4.2021 lukien on 0,8 prosenttia kunnallisen yleisen virka- ja työehtosopimuksen palkkasummasta. Teknisten sopimuksen osalta paikallisesta järjestelyerästä käytetään vähintään 0,3 prosenttiyksikköä henkilökohtaisiin lisiin.

Tarkennuksia työaikavaihtoehtoihin

Pelastustoimen työaikavaihtoehdoissa keskimäärin 40 viikkotuntisen kaksivuorojärjestelmän käyttöönotto edellyttää paikallista sopimista, mikäli kyseinen työaika ei ole ollut käytössä Teknisten sopimuksen 2018 – 2019 aikana. Paikallisen sopimuksen vaatimus ei ole voimassa koko sopimuskautta, vaan 31.12.2021 saakka.

Jaksotyö ei tullut pelastustoimen työaikamalliksi. Myöskään ensihoidon työntekijöiden (KVTES) osalta jaksotyö ei ole työaikavaihtoehtona.

Kikyn palkattomat työajan pidennykset poistuvat

Kilpailukykysopimuksen perusteella sovitut työajan pidennykset poistuvat. Säännöllisen työajan pidennykset ovat voimassa 30.8.2020 asti.

Neuvottelut käytiin haastavissa olosuhteissa

— Kokonaisuudessaan neuvottelutulosta voi luonnehtia jäsenistömme kannalta siedettäväksi, erityisesti tässä haastavassa yhteiskunnallisessa tilanteessa, SPALin johtaja Kim Nikula toteaa.

— Yleisen linjan mukaiset sopimuskorotukset varmistettiin. Lisäksi jaksotyöaikaa ei tullut pelastuslaitoksiin ja Kikyn palkattomat työajan pidennykset poistuvat, Kim Nikula summaa neuvottelutulosta.

Suomen pelastusalan ammattilaiset SPAL kuuluu neuvottelujärjestö Sote ry:n yhdessä Tehyn, SuPerin ja Erton kanssa. SPALin jäseniä on kolmen virka- ja työehtosopimuksen piirissä:
Pelastustoimen henkilöstö, Kunnallinen teknisen henkilöstön virka- ja työehtosopimus TS
Päätoimiset ensihoitajat, Kunnallinen yleinen virka- ja työehtosopimus KVTES
Hätäkeskusten työntekijät, Valtion virka- ja työehtosopimus

Lue SPALin neuvottelu-uutisia