Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Kunta-alan pääsopijajärjestöt ja KT Kuntatyönantaja yhdessä pyytävät valtakunnansovittelijaa kutsumaan osapuolet sovitteluun.

Neuvotteluiden ja yhteiskunnallisen tilanteen haasteellisuuden vuoksi osapuolet katsovat, että valtakunnansovittelija voi edesauttaa ratkaisun syntymistä.

Neuvottelut jatkuvat valtakunnansovittelijan avustamana tänään 1.4.

Pääsopijajärjestöt ovat SOTE, JAU ja JUKO, joista SOTE (entinen KoHo) on SPALin neuvottelujärjestö. SOTEn muita jäseniä ovat Tehy, SuPer ja Erto.

Teknisten sopimuksen neuvottelut keskeytyneet

Sovitteluun menon johdosta Teknisten sopimuksen neuvottelut ovat keskeytyneet. Toistaiseksi TS-neuvotteluiden jatkamiseksi ei ole sovittu seuraavaa tapaamisaikaa.

TS-neuvottelupöytää on vahvasti leimannut kunta-alan pääneuvotteluryhmän tilanne, kertoo SPALin edunvalvontajohtaja Pasi Jaakkola. Pääneuvotteluja on käyty tammikuusta asti ja TS:n neuvottelut käynnistyivät varsinaisesti 17. maaliskuuta.

– Kun pääneuvotteluryhmä ei ole omalta osaltaan päässyt ratkaisuun, heijastuu se muihin neuvottelupöytiin. Teknisten sopimuksen osalta SPALilla on tiettyjä kynnyskysymyksiä, joihin on neuvotteluissa toistuvasti palattu, mutta joista ei vielä ole sovittu mitään, Jaakkola kertoo.

Paikalliset sopimukset jatkuvat

Työ- ja virkaehtosopimukset päättyivät 31. maaliskuuta. Osapuolet ovat sopineet, että kunta-alan työ- ja virkaehtosopimuksia 2018-2019 noudatetaan myös 1.4. alkaen.

Paikalliset sopimukset jatkuvat keskeytymättöminä.

Lue SPALin neuvottelu-uutisia.