Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Hallitus on todennut yhteistoiminnassa tasavallan presidentin kanssa Suomen olevan poikkeusoloissa koronavirustilanteen vuoksi. Valmiuslaki otetaan osittain käyttöön. Sen osalta valtioneuvosto antoi 17. maaliskuuta kaksi käyttöönottoasetusta eduskunnalle.  Asetuksissa yksilöidään ne valmiuslain säännökset, jotka otetaan käyttöön, ja jotka ovat voimassa 13.4.2020 saakka.

Jäsenistöltä on tullut SPALiin yhteydenottoja ja tiedusteluja siitä, miten valmiuslaki ja valtioneuvoston muut suunnittelemat toimenpiteet vaikuttavat jäsenistöömme.

– Kuuntelemme jäsenistöä herkällä korvalla ja olemme SPALissa laatineet tämän hetken tiedon pohjalta vastauksia valmiuslain mahdollisista vaikutuksista jäsenistöömme, järjestön johtaja Kim Nikula sanoo.

– Olemme sopineet pelastusylijohtaja Kimmo Kohvakan kanssa, että osoitamme jäsenistöämme askarruttavat valmiuslakiin liittyvät kysymykset sisäministeriön asiantuntijoille. Ministeriö pyrkii antamaan niihin vastaukset siltä osin, kun niihin on tällä hetkellä vastauksia saatavilla, Nikula jatkaa.

Jäsenille on viestitty asiasta 18.3.2020 jäsenkirjeessä ja jäsenmobiilissa. Jäsenet voivat lähettää mieltä askarruttavia kysymyksiä valmiuslain vaikutuksista osoitteeseen toimisto@spal.fi.

Tietoa valmiuslain ja koronatilanteen vaikutuksista jäsenistöömme löytyy SPALin ylläpitämältä Koronatilanteen infosivulta

Lisätietoja:

  • Järjestön johtaja Kim Nikula, 040 7161 805, kim.nikula@spal.fi
  • Edunvalvontajohtaja Pasi Jaakola, 045 8541989, pasi.jaakkola@spal.fi