Uudistamme rohkeasti työelämää

Koronaviruksen leviämisen vaikutukset työpaikoilla

Koronaviruksen leviämisellä on vaikutuksia pelastusalalla työskenteleviin ja työpaikan arkeen. Koronavirustilanne voi vaikuttaa myös SPALin jäsenten palvelusuhteeseen.

SPAL varmistaa jäsentensä, pelastus-, ensihoito- ja hätäkeskusten työntekijöiden, työkykyä ja jaksamista. Työnantajan tehtävänä on huolehtia henkilöstöstään, ja työntekijöiden on syytä noudattaa työnantajan ohjeita.

Tilanne muuttuu nopeasti, ohjeistuksia saatetaan muuttaa päivittäin. Tälle sivulle on koottu ajankohtaiset ohjeet ja muu informaatio SPALin jäsenille.

Kysymyksiä ja vastauksia koronavirukseen liittyen

Lataa Kysymyksiä – Vastauksia -paketti [pdf] (päivitetty 23.3.2020), jossa annamme tietoa koronaviruksen ja valmiuslain mahdollisista vaikutuksista työn tekemiseen ja työsuhteisiin. Mikäli et löydä vastausta kysymykseesi, ota yhteyttä SPALin edunvalvontapalveluun.

Jäsen- ja edunvalvontapalvelut käytettävissä

Palvelemme työntekijöitä, jäseniä ja muita sidosryhmiä puhelimitse ja sähköisissä kanavissamme normaalisti. Tavoitat meidät sähköpostilla, puhelimitse ja verkkopalvelujen kautta.

Yhteystiedot ja palveluajat löydät verkkosivuiltamme Toimisto ja Edunvalvontapalvelu ja Henkilöstö. SPALin toimisto Vantaalla on suljettu ja henkilöstö työskentelee etätöissä.

SPALin tapahtumat peruttu

Koronavirustilanteen vuoksi jäsenille ja muille sidosryhmille suunnatut tapahtumat ja koulutukset on peruttu kevään 2020 osalta.

Asiakastapaamiset ja yhteistyökumppaneiden kanssa pidettävät neuvottelut ja tilaisuudet toteutetaan pääosin video-/verkkoyhteydellä tai siirretään myöhempään ajankohtaan.

Neuvottelutilanne

Liittokierroksen neuvottelut jatkuvat toistaiseksi. Seuraa SPALin neuvottelu-uutisia.

Jäsenten matkustajavakuutus

Ajankohtaisimmat tiedot koronavirustilanteesta Ifin matkustajavakuutukseen liittyen löytyy Ifin jäsensivuilta

SPALin uusimmat uutiset koronavirukseen liityen

Viranomaisten tiedotteita

Viranomaisten tiedotteita koronavirus- ja poikkeustilanteesta

Tiedonlähteitä ja hyötylinkkejä