Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Kokoamme yhteen auttamisen ammattilaiset

Äänestä turvallisuuden tekijöitä

Eduskuntavaalit toimitetaan keväällä 2023. Ennakkoäänestys käynnistyy 22.3. ja varsinainen vaalipäivä on 2.4.2023. Uusi hallituskausi ja pelastusalan tavoitteiden saaminen hallitusohjelmaan ovat äärimmäisen tärkeä vaikuttamisen paikka pelastusalan ammattilaisille ja koko pelastusalalle. 

Vuoden 2023 eduskuntavaaleissa ja tulevalla hallituskaudella SPAL nostaa keskusteluun pelastustoimen osaamisen kehittämisen, riittävien henkilöstöresurssien varmistamisen sekä henkilöstön hyvinvoinnin ja turvallisuuden.

Sinä päätät! Kannustamme äänestämään turvallisuuden tekijöitä ja kansanedustajaehdokkaina olevia SPALin jäseniä eduskuntavaaleissa.


Eduskuntavaaliehdokas Jarmo Haapaniemi ja SPALin vaalibanneri

Jarmo Haapaniemi

Kunnallisneuvos, asemamestari

Nro 21

Oulu

Suomen Sosialidemokraattinen Puolue

Kampanjasivut

”Vaaliteemoinani tuon esille turvallisuuden ja hyvinvoinnin merkitystä.”

Eduskuntavaaliehdokas Jukka Heinonen ja SPALin vaalibanneri

Jukka Heinonen

Palomies-sairaankuljettaja, eläkkeellä

Nro 40

Satakunta

Vasemmistoliitto

Jäätyäni eläkkeelle palomies-sairaankuljettajan ammatista olen tehnyt työtä, politiikan avulla, pelastuslain vaatiman palvelutason edellytyksien täyttymisestä pelastusalueellamme. Pelastusalan tuoma turvallisuus ja pelastusalalla työskentelevien työturvallisuus ovat yksi osa yhteiskuntamme peruspilareista. Uusien pelastajien koulutuksen lisääminen ja pelastusalan rahoituksen turvaaminen hyvinvointialueilla on haaste, johon pitää ja voimme vaikuttaa.”

Eduskuntavaaliehdokas Petri Huru ja SPALin vaalibanneri

Petri Huru

Kansanedustaja, ylipalomies

Nro 113

Satakunta

Perussuomalaiset

”Pelastusalalla olen toiminut 35 vuotta. Lähdin eduskuntaan muuttamaan tavallisten ihmisten asioita. Olen muun muassa työskennellyt pelastusalan rahoitusvajeen korjaamiseksi ja alueellisen palomieskoulutuksen lisäämiseksi ja nostanut esiin palomiesten korkeaa eläkeikää koskevat ongelmat. Oppositiosta käsin emme kuitenkaan pääse täysin toteuttamaan tavoitteitamme ja siksi tulevissa vaaleissa jokaisen ääni tarvitaan.”

Eduskuntavaaliehdokas Sami Keskinen ja SPALin vaalibanneri

Sami Keskinen

Palomies, rakennusmestari

Nro 79

Vaasa

Kansallinen Kokoomus

Kampanjasivut

”Pelastustoimen rahoitus siirtyi valtiolle muodostaen noin kahden prosentin osuuden hyvinvointialueen yleiskatteellisesta rahoituksesta. Osuutta ei ole korvamerkitty, joten on pidettävä erityistä huolta siitä, että rahoitus on riittävä ja kohdentuu hyvinvointialueilla oikein. Määräytymisperusteita on myös valtakunnan tasolla seurattava ja päivitettävä tarvittaessa.”

Eduskuntavaaliehdokas Pekka Koponen ja SPALin vaalibanneri

Pekka Koponen

Ensihoitaja

Nro 62

Savo-Karjala

Liike Nyt

Kampanjasivut

Eduskuntavaaliehdokas Harri Kuusela ja SPALin vaalibanneri

Harri Kuusela

Palomies

Nro 103

Pirkanmaa

Vapauden liitto

”Pelastusalan rahoitus on turvattava, vaikka uusi hyvinvointialuemalli uhkaa jättää meidät isompien toimijoiden varjoon. Eläkeikä on saatava kohtuulliselle tasolle. Tämä lisää myös alan houkuttelevuutta, jotta saamme nuoria tulemaan ja ennen kaikkea jäämään alalle”.

Janne Luoma-aho

Ruiskumestari

Nro 62

Keski-Suomi

Perussuomalaiset

Kampanjasivut

SPALin blogi: Turvallinen Suomi

”Pelastustoimen merkitys Suomen kokonaisturvallisuuden osana: pelastustoimi on ensilinjan toimija rauhan- ja kriisinaikana yhdessä muiden turvallisuusviranomaisten kanssa.”

Kenneth Morelius

Kenneth Morelius

Palomies

Nro 139

Uusimaa

Liike Nyt

Blogi

SPALin blogi: Pelastaja pelastaa pelastajien koulutuksen

Eduskuntavaaliehdokas Joonas Valosaari ja SPALin vaalibanneri

Joonas Valosaari

Palomies

Nro 156

Uusimaa

Liike Nyt