Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Valmistumisen jälkeen on tärkeää päivittää jäsenlaji opiskelijajäsenestä yhdistysjäseneksi. Opiskelijajäsenenä et esimerkiksi kerrytä työssäoloehtoa, jolloin et ole oikeutettu liiton kassan tarjoamaan työttömyysturvaan. Ansiopäivärahan työssäoloehtoedellytys täyttyy, kun työskentelet vähintään 26 viikkoa tehden vähintään 18-tuntisia työviikkoja (nykyinen työssäoloehto on voimassa 1.9.2024 saakka). Työssäoloehtoviikkoja voi kerryttää vain liiton ja kassan varsinaisena jäsenenä.

Voit liittyä SPALin varsinaiseksi jäseneksi heti ensimmäisenä työpäivänäsi. Samalla voit hakea myös työttömyyskassan jäsenyyttä.

Jäsenlaji tulee muuttaa 2 kuukauden kuluessa arvioidusta valmistumispäivästä

Päätämme opiskelijajäsenyydet pääsääntöisesti kahden kuukauden sisällä arvioidusta valmistumispäivästä, mikäli jäsentietoja ei ole päivitetty tai jäsen ei ole ilmoittanut meille opintojen viivästymisestä. Jos opintosi jatkuvat vielä arvioidun valmistumispäivän jälkeen, ota yhteyttä jäsenpalveluun, jotta opiskelijajäsenyytesi pysyy voimassa.

Voit muuttaa jäsentietojasi jäsenpalvelun verkkoasioinnissa. Täytä seuraavat kohdat: Jäsenyydet / Työsuhteet / Jäsenmaksun perintä.

Suomen pelastusalan ammattilaiset SPAL on tukenasi koko tulevan työurasi ajan. Kauttamme saat työsuhdeneuvontaa sekä kattavan oikeusturvan. Liitolta voit saada myös koulutustukea ammatilliseen täydennyskoulutukseen sekä avustusta työtapaturmien tai työperäisten sairauksien hoitoon silloin, kun työnantajan vakuutus ei niitä korvaa. Lisäksi olet oikeutettu liiton kattaviin jäsenetuihin.