Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Pirkanmaan pelastuslaitos sai helmikuun lopussa aikaan sopimuksen poikkeusluvan mukaisesta työajasta sekä työaikakorvauksista. Työaika pysyy entisellään: palomiehet, ylipalomiehet ja paloesimiehet työskentelevät vuorokausirytmissä 42 tunnin viikkotyöajalla ja poikkeusluvan mukaista vuorokausityötä tekevät palomestarit 40 tunnin viikkotyöajalla.

Paikallisen sopimuksen mukaan käyttöön otetaan kokonaispalkkaus 42 prosentin kokonaiskorvauksella 1.4.2024 alkaen. Vuorotyötä tekeville palomestareille kokonaiskorvaus on 34 prosenttia. Kokonaiskorvaukseen kuuluu myös sairausajan palkka.

Pirkanmaan pelastusalan ammattilaisten puheenjohtaja Sami Ahola pitää kokonaispalkkausta tärkeänä uudistuksena.

– Olemme jo pitkään puhuneet kokonaispalkkauksen puolesta. On kaikkien etu, että jokaiselta työvuorolta ja mahdolliselta koulutuspäivältä saa yhtä suuren palkan. Työvuorojen vaihtaminen on myös aiempaa ongelmattomampaa.

Kokonaiskorvaus ei ole yhtä korkea kuin esimerkiksi Etelä-Savossa ja Päijät-Hämeessä, jossa korvaus on 44 prosenttia.

– Täytyy muistaa, että nämä eivät olleet neuvottelut palkankorotuksista. Ne neuvottelut käydään erikseen, ja sinne on sitten omat tavoitteet. Tulevaisuudessa voimme keskustella myös työajan kompensaatiosta, kun viikkotyöaikamme on 42 tuntia, Ahola sanoo.