Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Keski-Suomen aluehallitus päätti kokouksessaan 6. helmikuuta hyväksyä yhteensä 17 uuden viran perustamista pelastuslaitokselle: yksi palotarkastajan, kolme paloesimiehen ja 13 palomiehen virkaa.

Perustettavien virkojen taustalla on muun muassa vuorovahvuuksien korottaminen Äänekosken paloasemalla sekä Viitasaaren paloaseman toiminnan muuttaminen ympärivuorokautiseksi minimivahvuudella 1+3.

Palveluita kehitetään myös Saarijärvellä ja Laukaassa. Aiemmin paikkakunnilla toimineet monitoimiyksiköt korvataan 0+2-vahvuudella toimivilla kärkiyksiköillä. Kärkiyksiköiden toiminnan aloittaminen ei vaadi uusien virkojen perustamista.

Palvelutason kohennukset painottuvat erityisesti hyvinvointialueen pohjoisosiin. Virkojen perustamisesta ei tingitä, vaikka pelastuslaitoksella on samaan aikaan tavoitteena 1,4 miljoonan euron sopeuttamistoimet vuodelle 2024.

– On erittäin positiivista, että hyvinvointialue näkee pelastustoiminnan arvon ja pitää huolta koko alueen valmiustasosta, Keski-Suomen pelastusalan ammattihenkilöstön luottamusmies Kari-Pekka Mikkonen sanoo.