Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Suomen pelastusalan ammattilaiset SPAL pitää yhteiskunnan turvallisuuden kannalta kriittisen tärkeänä, että pelastusalan oppilaitoksille osoitetaan riittävät määrärahat koulutuspaikkojen lisäämiseksi. Pelastajien ja hätäkeskuspäivystäjien henkilöstöresurssit turvataan koulutusmääriä kasvattamalla.

Petteri Orpon hallitus päätti budjettiriihessä 19. – 20. syyskuuta turvata pelastajakoulutuksen voimavarat sekä Helsingissä että Kuopiossa. Pelastajien koulutukseen osoitettiin 3,5 miljoonaa euron lisärahoitus ensi vuoden talousarviossa.  

Pelastajien koulutuspaikat tulisi ainakin kaksinkertaistaa nykyisestä, mutta myös operatiivinen pelastustoiminta huutaa lisärahoitusta. Välitön toimintavalmius, ammattitaitoinen henkilöstö ja riittävät henkilöstöresurssit varmistavat sen, että kansalaiset saavat apua hädän hetkellä.

Hallituksen esitys vuoden 2024 budjetiksi julkistetaan 9. lokakuuta yksityiskohtineen.