Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Sunnuntaina 2. huhtikuuta toimitettiin vuoden 2023 eduskuntavaalit. Yhteensä yhdeksän SPALin jäsentä oli ehdolla eduskuntaan. Perussuomalaisia edustava Petri Huru Satakunnasta vahvisti paikkansa toisen kauden kansanedustajana. Lisäksi Keski-Suomen vaalipiiristä perussuomalaisia edustava Janne Luoma-aho on varalla. Vaalien tulos vahvistetaan keskiviikkona 5. huhtikuuta.

Eduskuntavaaliehdokkaiksi asettuneille SPALin jäsenille tarjottiin näkyvyyttä SPALin viestintäkanavissa osana liiton omaa eduskuntavaalikampanjaa. Jäsenet sitoutuivat edistämään SPALin tavoitteita pelastustoimen resurssien turvaamisesta, koulutuksen uudistamisesta ja rikoslainsäädännön päivittämisestä.

Suomen pelastusalan ammattilaiset SPALin vaikuttamistyö ei päättynyt vaaleihin. SPAL peräänkuuluttaa hallitusohjelmaan riittäviä talous- ja henkilöstöresursseja pelastajien määrän kaksinkertaistamiseksi ja alan koulutusjärjestelmän uudistamiseksi. Myös ensihoitajien koskemattomuus ja työturvallisuus on varmistettava rikoslainsäädäntöä päivittämällä.

SPAL vaatiikin ripeitä toimia sisäisen turvallisuuden vahvistamiseksi.

– Mikäli tavoitteena on olla turvallisuuden kärkimaa, pelastustoiminnan palvelut ja alan kehitys on turvattava nykyistä pitkäjänteisemmällä rahoituksella. Pelastustoiminnalle on osoitettava riittävät henkilöstö- ja talousresurssit yli hallituskauden yltävällä ohjelmalla, järjestön johtaja Kim Nikula sanoo.