Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Hätäkeskusammattilaisten luottamushenkilöitä osallistui valtiosektorilla työskentelevien luottamushenkilöiden peruskoulutukseen 22.–24.3.2023 Kirkkonummen Majvikissa.

Koulutuspäivien aikana perehdyttiin muun muassa luottamushenkilön toimintaympäristöön ja työvälineisiin, toimintaa ohjaavaan lainsäädäntöön, valtion yleiseen virka- ja työehtosopimukseen sekä työaikaa ja palkkausjärjestelmää koskeviin määräyksiin. Lisäksi tutustuttiin muun muassa erilaisiin tehtävänkuvauksiin.

– Yksin ei jää koskaan, se on tärkein viesti. Se on myös kirkastunut koulutuksen aikana. Jäsenellä on leveämmät hartiat, kun hän tietää, keneen ottaa yhteyttä kohdatessaan haastavan tilanteen, kommentoi Porin hätäkeskuksen varaluottamusmies Eliisa Kähtävä.

Luottamusmies Patrick Tiainen Turun hätäkeskuksesta pitää tärkeimpinä oikeusturvaan liittyviä kysymyksiä, edunvalvontaa sekä yhteiskunnallista vaikuttamista.

– Yhdessä sopiminen tuo vaikutusmahdollisuuksia. Yhtään hätäpuhelua en tahtoisi käsitellä kuulumatta liittoon. Tässä työssä voi tehdä parhaansa ja silti joutua kuulusteltavan ja syytetyn penkille – silloin asiantuntijaneuvot ovat kullanarvoisia, Tiainen sanoo.

SPALin jäsenyhdistysten aktiivit saavat säännöllisesti koulutusta ja tukea luottamustehtäviensä hoitamisessa tarvittavien taitojen vahvistamiseksi. Lisätietoa yhdistysaktiivien koulutuksesta saa SPALin edunvalvonnasta.