Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Valtion työ- ja virkaehtosopimusneuvotteluissa syntyi neuvottelutulos keskiviikkona 22. helmikuuta.

Seuraavaksi neuvottelutulosta käsittelevät neuvotteluosapuolten hallinnot. Valtion neuvotteluja kävivät Valtion työmarkkinalaitos sekä valtion pääsopijajärjestöt Ammattiliitto Pro, Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO ja Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL. Sopimusratkaisusta tiedotetaan seuraavan kerran hallintojen kokousten jälkeen.

Alun perin neuvottelut olivat koskeneet vain palkankorotuksia. Niistä ei saavutettu ratkaisua tammikuussa, joten Ammattiliitto Pro ja muut valtion pääsopijajärjestöt irtisanoivat valtion työ- ja virkaehtosopimukset päättymään helmikuun loppuun. Helmikuussa neuvotteluiden kohteena olivat siis kaikki valtion työ- ja virkaehtosopimusmääräykset.

Valtion virka- ja työehtosopimuksen piirin kuuluvat SPALin jäsenistöstä hätäkeskusammattilaiset. Hätäkeskuksissa työskentelevät ovat Suomen pelastusalan ammattilaiset SPALin jäseniä Hätäkeskusammattilaisten liitto HALin kautta. Valtion neuvotteluissa SPALin neuvottelujärjestönä on Pro.

Tiedotamme sopimusneuvottelujen etenemisestä. Valtion neuvotteluihin liittyvän uutisoinnin löydät kootusti Pron verkkosivuilta.