Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Valtion virka- ja työehtosopimusneuvottelut ovat jatkuneet helmikuussa. Sopimusosapuolet kävivät 10. helmikuuta läpi osapuolten tavoitteita ja niiden perusteita sekä keskustelivat yleisellä tasolla sopimuskauden pituudesta ja palkkaratkaisun rakenteesta. Viimeisimmät neuvottelut on käyty torstaina 16. helmikuuta, jolloin työnantaja antoi kirjallisen tarjouksen sopimusratkaisuksi, joka sisälsi sekä sopimustekstit että palkankorotukset. Pääsopijajärjestöjen edustajat tutustuivat tarjoukseen ja kertoivat alustavan näkemyksensä tarjouksesta sekä esittivät tarkentavia kysymyksiä. 

Pääsopijajärjestöjen eli Ammattiliitto Pron, Julkisten ja hyvinvointialojen liiton JHL:n ja Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestön Jukon edustajat kokoontuvat viikonloppuna arvioimaan tarkemmin työnantajan tarjousta ja laativat työnantajalle vastatarjouksen. 

Neuvottelut jatkuvat ensi viikolla. Tavoitteena on saavuttaa neuvottelutulos ensi viikon aikana.

Valtion virka- ja työehtosopimuksen piirin kuuluvat SPALin jäsenistöstä hätäkeskusammattilaiset. Hätäkeskuksissa työskentelevät ovat Suomen pelastusalan ammattilaiset SPALin jäseniä Hätäkeskusammattilaisten liitto HALin kautta. Valtion neuvotteluissa SPALin neuvottelujärjestönä on Pro.

Tiedotamme sopimusneuvottelujen etenemisestä. Valtion neuvotteluihin liittyvän uutisoinnin löydät kootusti Pron verkkosivuilta.