Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Valtion työmarkkinalaitos ilmoitti keskiviikkona, ettei heillä ole edellytyksiä jättää uutta tarjousta tämän vuoden palkankorotuksista. Näin ollen torstaille sovitut neuvottelut palkankorotuksista peruttiin. Tämä merkitsi sitä, että vuoden 2023 palkankorotuksista ei valitettavasti löytynyt sopua.

Koska palkankorotuksista ei saavutettu ratkaisua, Ammattiliitto Pro ja muut valtion pääsopijajärjestöt irtisanovat valtion virka- ja työehtosopimukset tämän viikon aikana. Sopimukset päättyvät 28.2.2023.

Mitä tapahtuu seuraavaksi?

Työ- ja virkaehtosopimusten irtisanomisten jälkeen siirrytään perinteiselle neuvottelukierrokselle. Silloin neuvottelujen kohteena ovat kaikki valtion virka- ja työehtosopimusmääräykset.

Valtion sopimusalan neuvottelukunta käsittelee Pron sopimustavoitteita 13.1. kokouksessaan ja esittää ne hyväksyttäväksi Pron hallitukselle 19.1.

Valtion virka- ja työehtosopimuksen piirin kuuluvat SPALin jäsenistöstä hätäkeskusammattilaiset. Hätäkeskuksissa työskentelevät ovat Suomen pelastusalan ammattilaiset SPALin jäseniä Hätäkeskusammattilaisten liitto HALin kautta. Valtion neuvotteluissa SPALin neuvottelujärjestönä on Pro.

Tiedotamme, kun sopimusneuvottelut alkavat uudelleen. Valtion neuvotteluihin liittyvän uutisoinnin löydät kootusti Pron verkkosivuilta.