Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Kainuun Sote joutuu maksamaan ensihoidon työntekijöille takautuvia palkkasaatavia yli viiden miljoonan euron edestä. Kainuussa yhdelle perustason ensihoitajalle oli maksettu korkeampaa tehtäväkohtaista palkkaa kuin muille perustason ensihoitajille ja myös hoitotason ensihoitajille.

SPAL, Tehy ja Super vaativat palkkauksen korjaamista takautuvasti 1.5.2017 alkaen. Kainuun kuntayhtymän hallitus hyväksyi sovintoratkaisun 23.12.2022. Korkeampaa palkkaa saaneen ensihoitajan tehtäväkohtainen palkka on korjattu 1.3.2021 alkaen samalle tasolle kuin muiden perustason ensihoitajien. Sen ylittävä noin 600 euron suuruinen osa muutettiin henkilökohtaiseksi lisäksi.

Kuntayhtymän hallitus vahvisti kokouksessaan, että ensihoitajille maksetaan takautuvasti yhtä suuri henkilökohtainen lisä 1.3.2021–31.12.2022 ja tätä edeltävästi tehtäväkohtaisen palkan ero 1.5.2017–28.2.2021.

Ensihoitajille maksetaan 1.1.2023 alkaen myös erikseen sovitulla tavalla korotettua henkilökohtaista lisää.

SPAL pitää saavutettua sovintoratkaisua varsin hyvänä ja kiittelee myös työntekijäjärjestöjen välistä yhteistyötä asian hoitamisessa.