Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Valtion virka- ja työehtosopimusneuvotteluja jatkettiin 19.–21.12.2022, ja sopijaosapuolten tavoitteena oli saada neuvottelut päätökseen keskiviikkona 21.12.2022. Neuvottelutulosta ei kuitenkaan syntynyt, ja neuvottelut jatkuvat 9.1.2023.

Valtion työmarkkinalaitos antoi ensimmäisen kokonaistarjouksen ensi vuoden palkankorotuksista maanantain neuvotteluissa. Tarjoukseen sisältyi esitys sekä palkankorotuksen tasosta että palkankorotusten rakenteesta.

Valtion pääsopijajärjestöt valmistelivat tiistaina Valtion työmarkkinalaitokselle vastatarjouksen. Neuvotteluja käytiin kaikista palkantarkastuksiin liittyvistä elementeistä, kuten tasosta, rakenteesta ja maksuajankohdasta.

Valtion neuvotteluja käyvät Valtion työmarkkinalaitos sekä valtion pääsopijajärjestöt Ammattiliitto Pro, Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO ja Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL.

Valtion virka- ja työehtosopimuksen piirin kuuluvat SPALin jäsenistöstä hätäkeskusammattilaiset. Hätäkeskuksissa työskentelevät ovat Suomen pelastusalan ammattilaiset SPALin jäseniä Hätäkeskusammattilaisten liitto HALin kautta. Valtion neuvotteluissa SPALin neuvottelujärjestönä on Pro.

SPAL tiedottaa neuvottelujen etenemisestä. Valtion neuvotteluihin liittyvän uutisoinnin löydät kootusti Pron verkkosivuilta.