Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Valtion pääsopijajärjestöt Ammattiliitto Pro, Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO ja Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL ovat neuvotelleet Valtion työmarkkinalaitoksen kanssa 12. ja 13.12.2022.

Pääsopijajärjestöjen tavoitteena ovat ostovoimaa parantavat pääosin yleiskorotuksina toteutettavat palkankorotukset sekä maltilliset virastokohtaiset paikalliset erät. Paikallisten erien on tarkoitus poistaa esimerkiksi virastokohtaisten palkkausjärjestelmien epäkohtia. Virastoerän osalta pääsopijajärjestöjen tavoitteena on, että virastoerä jaetaan yleiskorotuksena, mikäli sen paikallisesta jakamisesta ei päästä sopimukseen.

Työnantaja on ilmoittanut tavoitteekseen maltilliset palkankorotukset, joista mahdollisimman suuri osa toteutuisi paikallisesti jaettavana virastoeränä

Pääsopijajärjestöjen tavoitteena on myös pidentää ei-synnyttävän vanhemman palkallisia päiviä nykyisestä 18 arkipäivästä 32 arkipäivään.

Neuvottelut jatkuvat maanantaina 19.12.2022, ja osapuolet pyrkivät pääsemään sopimukseen ensi vuoden palkankorotuksista keskiviikkoon 21.12.2022 mennessä.

Valtion virka- ja työehtosopimuksen piirin kuuluvat SPALin jäsenistöstä hätäkeskusammattilaiset. Hätäkeskuksissa työskentelevät ovat Suomen pelastusalan ammattilaiset SPALin jäseniä Hätäkeskusammattilaisten liitto HALin kautta. Valtion neuvotteluissa SPALin neuvottelujärjestönä on Pro.

SPAL tiedottaa neuvottelujen etenemisestä. Valtion neuvotteluihin liittyvän uutisoinnin löydät kootusti Pron verkkosivuilta.