Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Pelastuslaitos ja Rajavartiolaitos ovat T-Median kyselytutkimuksen mukaan hyvämaineisimmat julkishallinnon organisaatiot. Kolmanneksi sijoittui Hätäkeskuslaitos.

Pelastuslaitoksen ja Rajavartiolaitoksen maine nousi edellisestä tutkimuksesta, ja molemmat saivat arvosanan 3,95. Hätäkeskuslaitoksen arvosana oli 3,85. Tutkimusmallissa organisaation maineluku lasketaan kahdeksalta osa-alueelta asteikolla 1–5.

– Turvallisuusviranomaisten maine on väkevällä tasolla. On upeaa nähdä Rajavartiolaitos, Pelastuslaitos ja Hätäkeskuslaitos mainekärjessä, sillä heidän toimintansa liittyy vahvasti kansalaisten kokeman turvallisuudentunteen vahvistamiseen. Tämä on avainasia epävarmoina aikoina, T-Median kehitysjohtaja Riku Ruokolahti sanoo.

Pelastuslaitos ja Hätäkeskuslaitos ovat pärjänneet T-Median toteuttamassa Luottamus & Maine -tutkimuksessa hyvin myös aikaisempina vuosina. Viime vuonna Hätäkeskuslaitos oli hyvämaineisin julkishallinnon organisaatio ja pelastuslaitos sijalla kolme. Vuonna 2020 pelastuslaitos piti kärkipaikkaa ja Hätäkeskuslaitos sijoittui kolmanneksi.

T-Median toteuttamaan julkishallinnon Luottamus & Maine 2022 -tutkimukseen vastasi suomalaisista 15–65-vuotiaista yhteensä 9 583 henkilöä. Kysely toteutettiin lokakuussa 2022.