Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Suomen pelastusalan ammattilaiset SPAL ja Itä-Uudenmaan pelastuslaitos pääsivät paikallisneuvottelujen myötä sopimukseen pelastustoimen tehtäväkohtaisten palkkojen korotuksesta.

– Neuvottelut olivat tiukat, ja ne päättyivät hyvään lopputulokseen, sanoo Itä-Uudenmaan palohenkilöstö ry:n puheenjohtaja ja luottamusmies Roger Nybom.

Itä-Uudenmaan pelastuslaitoksella oli toteutettu vuoden 2021 aikana palkkaharmonisointia, mutta työ oli jäänyt kesken.

SPALin jäsenyhdistys Itä-Uudenmaan palohenkilöstö ry pyysi SPALilta neuvotteluapua, ja nyt käytyjen paikallisneuvotteluiden tuloksena kaikkien palomiesten, ylipalomiesten ja paloesimiesten tehtäväkohtainen palkka korotetaan korkeimpaan Itä-Uudenmaalla maksettuun tehtäväkohtaiseen palkkaan.

Palomiehen tehtäväkohtainen palkka ilman erityisvastuulisiä on jatkossa 2 234,33 euroa, ylipalomiehen 2 323,12 euroa ja paloesimiehen 2 698,51 euroa. Tämän lisäksi Itä-Uudenmaan pelastuslaitoksella maksetaan jatkossakin tiettyjä erityisvastuulisiä osana tehtäväkohtaista palkkaa.

Neuvotteluissa sovittiin myös tuhannen euron kertakorvauksesta kaikille niille SPALin jäsenille, joiden osalta SPAL esitti paikallisneuvotteluissa takautuvia palkkasaatavavaatimuksia. Työnantaja päätti lopulta henkilökunnan tasavertaisen kohtelun vuoksi maksaa kertakorvauksen kaikille palomiehille, ylipalomiehille ja paloesimiehille samoin perustein.

– Ilman SPALin Mikko Laineen ja Pasi Jaakkolan asiantuntemusta ja kokemusta näin hyvä neuvottelutulos olisi jäänyt saavuttamatta. Iso kiitos heille, Nybom sanoo.