Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Valtion työmarkkinalaitos ja valtion pääsopijajärjestöt Pro (SPALin neuvottelujärjestö valtion neuvottelupöydässä), JUKO ja JHL kokoontuivat ensimmäiseen neuvottelutapaamiseen.

Neuvottelut jatkuvat perjantaina 9.12. Siitä eteenpäin neuvotteluja on useita viikoittain. Voimassa olevassa valtion virka- ja työehtosopimuksessa on sovittu siitä, että neuvottelut vuoden 2023 palkankorotuksista käydään 21.12.2022 mennessä. Jos neuvotteluissa ei päästä yksimielisyyteen, osapuolilla on oikeus irtisanoa sopimus 14.1.2023. Siinä tapauksessa sopimus päättyy 28.2.2023.

Valtion virka- ja työehtosopimuksen piirin kuuluvat SPALin jäsenistöstä hätäkeskusammattilaiset. Hätäkeskuksissa työskentelevät ovat Suomen pelastusalan ammattilaiset SPALin jäseniä Hätäkeskusammattilaisten liitto HALin kautta. Valtion neuvotteluissa SPALin neuvottelujärjestönä on Pro.

SPAL tiedottaa neuvottelujen etenemisestä. Valtion neuvotteluihin liittyvän uutisoinnin löydät kootusti Pron verkkosivuilta