Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Hyvinvointialueiden virka- ja työehtosopimusneuvottelut (HyvTes) ovat käynnistyneet. Neuvottelupöydässä sovitaan muun muassa hyvinvointialueilla pelastusalan tekniseen henkilöstöön sovellettavista sopimussisällöistä.

-Mikäli neuvottelutulokseen ei päästä määräaikaan mennessä, sovelletaan hyvinvointialueilla työskentelevään SPALin jäsenistöön nykyisen Kunta-alan teknisen henkilöstön virka- ja työehtosopimuksen ehtoja, toteaa edunvalvontajohtaja Pasi Jaakkola SPALista.

Neuvotteluissa hyvinvointialueiden pelastusalan teknistä henkilöstöä edustavat SPAL sekä pääsopijajärjestöt JAU (JHL ja Jyty) ja Juko. Työantajan edustajana neuvotteluissa on Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat KT.

Palkankorotuksista sovittu

Kesällä neuvoteltu kunta-alan erillissopimus toi kunta-alan työntekijöille, myös SPALin jäsenille, vuonna 2022 kahden prosentin yleiskorotuksen kesäkuussa ja syksyllä noin puolen prosentin järjestelyerän. Vuosina 2022–2024 palkankorotustaso noudattaa yleistä linjaa, joka perustuu vientialojen palkankorotusten keskiarvoon tai on vähintään 1,9 prosenttia. Tämän lisäksi on tulossa viisivuotinen palkkaohjelma, joka alkaa vuonna 2023 ja nostaisi palkkoja yhteensä 5,1 prosenttia yli yleisen linjan.