Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Suomen pelastusalan ammattilaiset SPALin liittohallitus on hyväksynyt jäsenyhdistykseksi HEMS-ammattilaiset ry:n. Se kokoaa yhteen lääkärihelikopteritoiminnassa työskentelevät HEMS-pelastajat sekä ensihoitajat.

Tänä syksynä perustettu yhdistys on Suomen pelastusalan ammattilaiset SPALin 32. jäsenyhdistys, ja sen toiminta-alueena on koko Suomi. FinnHEMSillä on tällä hetkellä seitsemän toimipistettä eri puolilla Suomea.

Yhdistyksen puheenjohtajana toimii Simo Ahti, ja luottamusmieheksi on valittu Petteri Rusi.

– On tärkeää, että meillä on ammattiyhdistys, jonne ovat tervetulleita sekä alan ensihoitajat että HEMS-pelastajat, luottamusmies Petteri Rusi sanoo.

– SPAL oli meille luonnollinen valinta, koska koulutuksemme on pelastajapohjainen. Saimme järjestön edunvalvonnasta tukea työsopimuksesta neuvottelemiseen jo ennen kuin oma jäsenyhdistys oli perustettu.

HEMS-ammattilaiset on SPALin ainoa jäsenyhdistys, joka ei kuulu kunnallisen tai valtion virka- ja työehtosopimuksen piiriin, vaan neuvottelee myöhemmin omasta työehtosopimuksesta.

Yhdistyksen säännöissä sen tehtäväksi on määritelty jäsenten ammatillisten etujen valvominen. Yhdistys käy paikallisneuvotteluja ja tekee sopimuksia jäsenten palvelussuhteen ehtojen, työympäristön ja työolosuhteiden parantamisesta.