Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

SPALin liittohallitus kokoontuu käsittelemään Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat KT:n, JUKOn ja JAUn neuvotteleman kunta-alan erillisratkaisun vaikutuksia jäsenistöönsä sekä SPALin neuvottelutoimintaan 9. kesäkuuta. Toistaiseksi SPAL ja Sote-neuvottelujärjestö eivät ole sidottuja mihinkään kunta-alan sopimukseen.

Sosiaali- ja terveysalan neuvottelujärjestö Sote ei ole osallistunut erillissopimuksen neuvotteluihin. Sote-neuvottelujärjestön muodostavat Tehy, Super ja Suomen pelastusalan ammattilaiset SPAL.

Kunta-alan virka- ja työehtosopimuskiistassa saavutettiin neuvottelutulos neuvottelujärjestöjen JUKOn ja JAUn sekä KT:n kesken 6. kesäkuuta. Järjestöjen mukaan neuvottelutulos erillissopimuksesta perustuu pääosin sovittelulautakunnan sovintoehdotukseen.

Sovittelulautakunta antoi kunta-alan sopimuskiistaan sovintoehdotuksen 10. toukokuuta. Soten jäsenistä Tehy ja Super hylkäsivät sovittelulautakunnan ehdotuksen, mutta SPAL hyväksyi sen. Toistaiseksi KT on kieltäytynyt neuvottelemasta erillisratkaisusta Sote ry:hyn kuuluvan SPALin kanssa.

SPALin jäseniä on Kunnallisen teknisen henkilöstön virka- ja työehtosopimus TS:n ja Sosiaali- ja terveydenhuollon työ- ja virkaehtosopimus SOTEn piirissä. Sote-neuvottelujärjestössä SPAL vastaa Teknisten sopimuksen neuvotteluista. SPALin jäsenistöä työskentelee kunta-alalla pelastuslaitoksissa ja ensihoitopalveluissa.

Lisätietoja:

Edunvalvontajohtaja Pasi Jaakkola, pasi.jaakkola@spal.fi, puh. 045 854 1989