Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Kunta-alan virka- ja työehtosopimuskiistassa on saavutettu neuvottelutulos neuvottelujärjestöjen JUKOn ja JAUn sekä Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat KT:n kesken. Järjestöjen mukaan neuvottelutulos erillissopimuksesta perustuu sovittelulautakunnan sovintoehdotukseen.

Seuraavaksi neuvottelutulos siirtyy käsiteltäväksi neuvotteluosapuolten hallintoihin. Sen sisällöstä kerrotaan, jos kaikkien järjestöjen hallinnot hyväksyvät neuvottelutuloksen, järjestöt kertovat.

Sosiaali- ja terveysalan neuvottelujärjestö Sote ei ole osallistunut erillissopimuksen neuvotteluihin. Sote-neuvottelujärjestön muodostavat Tehy, Super ja SPAL.

SPAL selvittää erillisratkaisun sisältöä ja vaikutuksia SPALin jäseniin sekä SPALin neuvottelutoimintaan. Liittohallitus kokoontuu käsittelemään asiaa 9. kesäkuuta. Toistaiseksi SPAL ja Sote-neuvottelujärjestö eivät ole osallisia ja sidottuja mihinkään hyväksyttyyn kunta-alan sopimukseen.

Työministeri Tuula Haataisen asettama sovittelulautakunta antoi kunta-alan sopimuskiistaan sovintoehdotuksen 10. toukokuuta. Soten jäsenistä Tehy ja Super hylkäsivät sovittelulautakunnan ehdotuksen, mutta SPAL sen hyväksyi. Tästä huolimatta KT kieltäytyi neuvottelemasta erillisratkaisusta SPALin kanssa.

SPALin jäseniä on Kunnallisen teknisen henkilöstön virka- ja työehtosopimus TS:n ja Sosiaali- ja terveydenhuollon työ- ja virkaehtosopimus SOTEn piirissä. Sote-neuvottelujärjestössä SPAL vastaa Teknisten sopimuksen neuvotteluista.

Lisätietoja: Edunvalvontajohtaja Pasi Jaakkola, pasi.jaakkola@spal.fi, puh. 045 854 1989