Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Valtio ei osoittanut lisärahoitusta pelastusalan koulutuspaikkojen lisäämiseksi. Lisärahoitusta tarvitaan kipeästi, jotta palomiespula saadaan pysäytettyä ja kansalaisten turvallisuus varmistettua.

Pääministeri Sanna Marinin hallitus on kehysriihessä sopinut vuosien 2023 – 2026 julkisen talouden suunnitelmasta. Taloussuunnitelma ohjaa kaksi miljardia euroa turvallisuuteen, mutta se ei sisällä pelastusalan oppilaitosten tarvitsemaa lisärahoitusta.

– Pelastuslaitoksissa on avoinna lukuisia virkoja, joihin ei ole riittävästi hakijoita. Mikäli rekrytointiongelma jatkuu, voi se pahimmillaan vaarantaa kansalaisten turvallisuutta, järjestön johtaja Kim Nikula Suomen pelastusalan ammattilaiset SPALista varoittaa.

Pelastustoimi tarvitsee vuoteen 2030 mennessä vähintään 2 500 uutta pelastusalan ammattilaista. Määrä on yli 1 000 henkilöä enemmän kuin mitä pelastajia valmistuu nykyisellä koulutustahdilla.

Kehysriihipäätökset osoittavat, ettei pelastusalan varoitusta palomiespulasta ole toistaiseksi otettu vakavasti. Tähän asti pelastajakoulutuksen kehittämiseen myönnetyt lisärahoitukset ovat olleet riittämättömiä. SPAL odottaa hallitukselta pikaista ja pitkäjänteistä rahoituspolitiikkaa.