Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Neuvottelut kunnallisen teknisen henkilöstön virka- ja työehtosopimuksesta (TS) alkoivat tällä viikolla sopimustavoitteiden esittelyllä. Neuvottelut jatkuvat ensi viikolla.

SPALin liittohallitus hyväksyi sopimustavoitteet 10. helmikuuta. Keskeisimmät tavoitteet liittyvät työaikaan. SPAL hakee parannuksia pelastuslaitoksilla käytettävissä oleviin työaikavaihtoehtoihin.

Palkkaratkaisun osalta SPALille on tärkeää, että sopimuskierroksella jäsenille varmistuu ostovoimaa parantavat palkankorotukset.

Pelastustoimi siirtyy 2023 alussa hyvinvointialueille, joille ei aiesopimuksen mukaan ole tulossa TS-sopimusta. Hyvinvointialueilla pelastustoimeen sovellettavaa sopimusta tulee selvittää sopimuskierroksella.

Valtion neuvotteluissa kolmen tapaamisen viikko

Valtion virka- ja työehtosopimuksen neuvotteluja on tällä viikolla käyty maanantaina, keskiviikkona ja perjantaina. Ammattiliitto Pron mukaan edellisissä neuvotteluissa on keskitytty muun muassa palkkaratkaisun rakenteeseen ja sopimuskauden pituuteen. Viimeisimmissä tapaamisissa on jatkettu keskustelua sopimuskauden pituudesta, palkkaratkaisusta sekä virastoerien osuuksista ja ajoituksista.

Nykyiset sopimukset umpeutuvat helmikuun lopussa

Jos hyväksyttyä neuvotteluratkaisua ei synny helmikuun loppuun mennessä, sopimusaloilla vallitsee niin sanottu sopimukseton tila. Henkilöstölle ei tilanteesta synny käytännön välittömiä vaikutuksia, sillä edellisen virka- ja työehtosopimuksen ehdot pysyvät jälkivaikutuksen vuoksi voimassa. Myös paikalliset sopimukset ovat voimassa.