Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Suomen Hätäkeskusammattilaisten liitto HALin puheenjohtajana on helmikuun alussa aloittanut Sanna Jääskeläinen. Puheenjohtajan vaihdos tuli ajankohtaiseksi, kun luottamustehtävää hoitanut Kaarina Salomaa siirtyi Hätäkeskuslaitokselta toisen työnantajan palvelukseen.

Jääskeläinen työskentelee hätäkeskuspäivystäjänä Kuopion hätäkeskuksessa. Hän toimii myös HALin paikallisena luottamusmiehenä. Hätäkeskuslaitoksen palveluksessa Jääskeläinen on ollut vuodesta 2013.

HAL haluaa jatkossakin kuunnella tarkasti jäseniään, Jääskeläinen sanoo.

– Toivon jäseniltä aktiivisuutta osallistua toimintaan sekä ehdotuksia sen kehittämiseksi. HAL on jäsentensä yhteinen liitto.

HALin puheenjohtaja Sanna Jääskeläinen
HALin puheenjohtaja Sanna Jääskeläinen.

Viime vuodet ovat olleet hätäkeskuksissa muutoksen ja kuormituksen aikaa. Tällä on ollut vaikutuksia henkilöstön jaksamiseen ja hyvinvointiin.

Hätäkeskuspäivystäjän työssä on ollut paljon uutta opittavaa, kun järjestelmät ja ohjeet ovat muuttuneet. Myös työhyvinvointiin ja palautumiseen keskeisesti vaikuttavaa työvuorosuunnittelua on uudistettu.

– Hätäkeskusten ammattilaiset tekevät työtään sydämellä ja aidolla halulla auttaa ihmisiä. Tämä positiivinen asenne on näkynyt henkilöstössä, kun muutokset ja työ ovat erityisesti kuormittaneet, Jääskeläinen summaa.

Suomen Hätäkeskusammattilaisten liitto HAL on Suomen pelastusalan ammattilaiset SPALin jäsenyhdistys. SPALin kautta HAL järjestää edunvalvontansa, jäsenpalvelunsa sekä jäsenedut. HALilla on oma pääluottamusmies hätäkeskuslaitoksessa sekä luottamusmiehet jokaisessa hätäkeskuksessa.