Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Haku ensi syksyn Palkansaajien hyvinvointi ja terveys PHT:n perheiden ja aikuisten hyvinvointikursseille on menneillään. Suomen pelastusalan ammattilaiset SPAL tukee jäsentensä osallistumista niihin maksamalla osan kurssimaksusta.

Perheiden hyvinvointikurssit ovat leikki- ja kouluikäisten lasten perheille suunnattuja kurssiviikkoja, joilla kehitetään koko perheen hyvinvointia. Kurssit sopivat perheille, jotka haluavat saada ideoita liikkumisen lisäämiseen, vinkkejä syömiseen ja lasten ruokailuun, välineitä ruutuajan hallintaan ja yhdessä tekemisen lisäämiseen, tukea painonhallintaan sekä taloudellista tukea hyvinvoinnin ylläpitämiseen.

Aikuisten hyvinvointikursseilla tähtäimessä on elämäntaparemontti. Ne on suunnattu henkilöille, jotka ovat tyytymättömiä omaan hyvinvointiinsa tai ovat huolissaan tulevasta terveydestään. Kursseilla käytetään psykologista lähestymistapaa, sillä pelkästään liikuntaan ja terveellisiin elämäntapoihin kannustamalla ei saavuteta pitkäaikaisia vaikutuksia.

PHT:n kursseja rahoitetaan STEA:n avustuksella, joten niiden hinnat ovat edulliset. Aikuisten hyvinvointikurssit maksavat 245 euroa. Perheiden kursseilla maksu on aikuiselta 100 euroa ja 6–16 vuotiailta lapsilta 60 euroa. Alle 6-vuotiaille lapsille kurssi on ilmainen. Työttömien ja lomautettujen kurssimaksu on puolet aikuisen normaalista hinnasta.

Suomen pelastusalan ammattilaiset SPAL tukee jäseniään ja heidän perheitään maksamalla 50 euroa kurssimaksusta. Jäsenetu vähennetään automaattisesti PHT:n lähettämästä hyvinvointikurssin laskusta, joten tukea ei tarvitse anoa liitosta erikseen.

Lisätietoja
Aikuisten hyvinvointikurssit
Lapsiperheiden hyvinvointikurssi