Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Suomen Pelastusalan Ammattilaiset SPAL, Sosiaali- ja terveysalan ammattijärjestö Tehy, Suomen Ensihoitoalan Liitto SEHL ja Suomen Sopimuspalokuntien Liitto SSPL ovat toteuttaneet yhdessä laajan jäsenkyselyn ensihoitotyössä koetusta väkivallasta ja sen uhkasta.

Järjestöt toteuttavat yhdesä 4. marraskuuta vaikuttajawebinaarin, jossa julkistetaan kyselyn tulokset ja järjestöjen kannanotto ensihoidon työturvallisuuden puolesta. Tilaisuuteen osallistuu puheenvuorollaan myös oikeusministeri Anna-Maj Henriksson.

Järjestöt ovat vedonneet ensihoitopalveluissa työskentelevien terveydenhuollon ja pelastusalan ammattilaisten työturvallisuuden parantamisen puolesta jo pitkään. SPAL, SEHL ja Tehy aloittivat vaikuttamisen ja väkivallan vastaisen työnsä vaatimalla rikoslakiin muutosta jo edellisellä hallituskaudella. Mukaan on liittynyt nyt myös Suomen Sopimuspalokuntien Liitto SSPL.