Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Kunta-alan työ- ja virkaehtosopimusten neuvottelut etenevät: pelastuslaitosten operatiivista henkilöstöä koskevan Teknisten sopimuksen (TS) varsinaiset neuvottelut käynnistyvät 17. maaliskuuta.

Kunta-alan pääneuvottelupöydässä tapaamisia on ollut helmikuusta alkaen.

Nykyiset työ- ja virkaehtosopimukset päättyvät 31. maaliskuuta. Suomen pelastusalan ammattilaiset SPALin edunvalvontajohtaja Pasi Jaakkola arvioi kunta-alan neuvottelutilanteen poikkeuksellisen vaikeaksi.

– Jonkin verran neuvotteluissa helpottaa se, että yksityisellä sektorilla on pääosin sopimukset jo saatu aikaan. Kuntasektorillakin pääsemme tulokseen, mutta millä aikataululla – sen näemme neuvotteluiden edetessä, Jaakkola sanoo.

Neuvottelutavoitteet keskittyvät palkkaan ja työaikaan

SPALin kärkitavoitteet sopimusneuvotteluissa liittyvät jäsenten palkkaukseen ja työaikaan.

Myös kiky-tuntien kohtalo on neuvotteluissa esillä.

Kärkitavoitteiden lisäksi SPALilla on lukuisia tavoitteita sopimustekstien muutoksille. Tarkkoja tavoitteita liitto ei julkista neuvottelujen keskeneräisyydestä johtuen. SPALin omien tavoitteiden lisäksi neuvottelujärjestö KoHolla on myös yhteisiä tavoitteita KVTESiin eli Kunnalliseen yleiseen virka- ja työehtosopimukseen.

Katso Pasi Jaakkolan videohaastattelu neuvottelutilanteesta: