Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

KoHo ry on irtisanonut kunnallisen pääsopimuksen päättymään 27.3.2020. Pääsopimuksen irtisanomisen vaikutuksista on toistaiseksi annettu erilaista ja vahvistamatonta tietoa. Suomen pelastusalan ammattilaiset SPALin tämän hetkisen tulkinnan mukaan pääsopimuksen irtisanomisella ei ole välittömiä vaikutuksia.

Pääsopimus on rinnastettavissa kunnallisessa virkaehtosopimuslaissa säädettyihin kunnallisiin virkaehtosopimuksiin, joilla on niin sanottu jälkivaikutus irtisanomisesta huolimatta. Sopimuksettomassa tilassa virkaehtosopimuksen ehdot pysyvät jälkivaikutuksen vuoksi voimassa. Vanhan virkaehtosopimuksen määräyksiä noudatetaan, kunnes uusi virkaehtosopimus on saatu sovituksi.

Tämän hetkisen tulkinnan mukaan ei ole olemassa vaaraa, että esimerkiksi paikalliset sopimukset raukeaisivat 1.4.2020 (tai 28.3.2020) lukien. SPAL on keskustellut em. tulkinnasta KoHon muiden liittojen edustajien kanssa.

Tilanne on poikkeuksellinen. Mikäli saamme asiasta uutta, vaikuttavaa tietoa informoimme tästä jäsenkenttää mahdollisimman pian.