Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Työntekijöiden tulisi aina kirjata uhka- ja väkivaltatilanteet työnantajan ilmoitusjärjestelmiin, kehottaa Palomiesliitto.

Tapausten tultua työnantajan tietoon, on työnantaja velvollinen ryhtymään toimenpiteisiin työturvallisuuden parantamiseksi. Mitä enemmän tilanteista ilmoitetaan, sitä todennäköisemmin työturvallisuus paranee.

Kaikki tilanteet olisi saatava dokumentoitua myös siksi, että saadaan faktatietoa ja pystytään paremmin vaikuttamaan päättäjiin, kertoo liiton edunvalvontajohtaja Pasi Jaakkola. Vaikuttaminen onnistuu paremmin, kun käytettävissä on tilastotietoa ongelman laajuudesta.

Palomiesliitto ajaa yhdessä Suomen Ensihoitoalan Liiton, Tehyn ja Suomen Sopimuspalokuntien liitto SSPL:n kanssa rikoslakiin muutosta, jossa ensihoitotyötä tekeviä kohtaan väkivaltaisesti käyttäytynyttä henkilöä rangaistaan samalla asteikolla kuin virkamiehen väkivaltaiseen vastustamiseen syyllistynyttä nyt rangaistaan.

Yksikin uhka- ja väkivaltatilanne on turha ja liikaa, Jaakkola toteaa ja jatkaa:

– Palomiesliitto toivoo, että pelastuslaitoksissa ja sairaanhoitopiireissä tavoiteltaisiin nollatoleranssia työntekijöiden uhka- ja väkivaltatilanteiden osalta ja että jokainen tilanne raportoitaisiin. Pidemmän päälle siitä hyötyvät kaikki.

Lisätietoja:

Edunvalvontajohtaja Pasi Jaakkola, etunimi.sukunimi@palomiesliitto.fi