Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Kokoamme yhteen auttamisen ammattilaiset

Parasta HEMS-ensihoitajan työssä: yhdistelmä ilmailua ja ensihoitoa

”Valmistuin pelastajaksi vuonna 1996 ja tein ensimmäiset kymmenen vuotta töitä palomiehenä. Viimeisimmät 15 vuotta olen työskennellyt HEMS-ensihoitajana lääkärihelikopterissa.

Päivystysvuorossa meillä on lentäjä, HEMS-ensihoitaja sekä lääkäri. Tehtäväpaikasta ja kelistä riippuen lähdemme hälytyksille joko autolla tai helikopterilla. Vastuualueemme ulottuu Hangosta Hämeenlinnan korkeudelle ja Itä-Suomessa Kouvola–Kotka-akselille. Hälytyksiä tulee keskimäärin kuusi yhden 24 tunnin työvuoron aikana.

Meillä on paljon vaikutusvaltaa omassa työssämme. Työvuororytmi ei ole kiinteä, vaan vuorot suunnitellaan kuukaudeksi kerrallaan.

Ilmailu on iso osa työtäni ja viehättävää, mutta siihenkin tottuu. Kun on hetken ollut töissä, se ei tunnu erikoisemmalta kuin pakettiauton ajaminen. Työn glamour on hävinnyt jo aikaa sitten, mutta mielenkiintoista työ kyllä on joka päivä.”

Simo Ahti
puheenjohtaja, HEMS-ensihoitaja
HEMS-ammattilaiset

Kolme parasta asiaa työssäni:

  1. Vaihtelevuus
    ”Koskaan ei tiedä, mitä työpäivä tuo tullessaan. Se pitää työn mielekkäänä.”
  2. Ensihoidon ja ilmailun yhdistäminen
    ”Tämä on mielenkiintoinen yhdistelmä. Saamme kumpaankin asiaan paljon koulutusta: meillä on vuodessa yli 200 tuntia erilaisia koulutuksia. Käymme ilmailupuolen koulutuksissa viidesti vuodessa Porissa ja kerran vuodessa Saksassa.”
  3. Jatkuva kehittyminen
    ”Ensihoidon osalta olemme tavallaan kehityksen kärjessä. Kehitämme asioita koko ajan, kokeilemme uusia laitteita ja otamme käyttöön uusia hoitolinjoja.

<< Takaisin SPAL 30 vuotta -sivulle