Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Kokoamme yhteen auttamisen ammattilaiset

Ensihoitajilla on paras ymmärrys oman alansa erityiskysymyksistä

”Pysäyttävin hetki urallani on ollut kuusiviikkoisen vauvan elvytys. Vauva selvisi, mutta keikka on jäänyt mieleen. Onneksi näin rankkoja keikkoja on alueellamme harvoin. Vaikka yrittäisi ajatella, että ne ovat vain keikkoja muiden joukossa, eivät ne kuitenkaan koskaan sitä ole.

Markus Sirkiä
Kuva: Ilkka Ekberg

Kiinnostukseni ensihoitoalaa kohtaan heräsi, kun olin tuomarina salibandyturnauksessa ja yksi pelaajista meni elottomaksi. Elvytin pelaajaa siihen asti, kunnes ambulanssi tuli. Sen jälkeen jäin miettimään, mitä haluan elämässäni tehdä. Pääsinkin lopulta Rovaniemen kaupungin ambulanssiin työelämävalmennukseen muutamaksi kuukaudeksi. Sen myötä rekkakuskin työt vaihtuivat ensihoidon opintoihin.

Haluan vaikuttaa ja korjata asioita. Kahvipöydässä jupiseminen ei muuta mitään. Olenkin ollut mukana perustamassa kahta uutta jäsenyhdistystä: ensin Lapin ensihoitajia ja pari vuotta sitten Satakunnan ensihoitajia. Viime vuonna saimme korjattua Satakunnassa väärän työaikamuodon ja saimme väärästä työajasta kunnolliset korvaukset.

SPAL on ensihoitajalle hyödyllinen liitto. Täällä on paljon substanssiosaamista – ensihoitajien asioita hoitavat nimenomaan ensihoitajat. Tehtäväkentän ymmärrys on liiton vahvuus niin pelastuksen, ensihoidon kuin hätäkeskustoiminnan osaltakin.

Toisinaan kuulen argumentteja siitä, ettei SPAL istu niissä pöydissä, joissa asioista päätetään. Jäsenyhdistyksemme on mukana kaikissa alaamme koskevissa neuvotteluissa, ja alueellamme on SPALin pääluottamusmiehet niin pelastuksen kuin ensihoidon puolella. Meitä kuunnellaan aidosti, mikä on tärkeää koko ammattiryhmällemme.”

Markus Sirkiä
ensihoitaja, varaluottamusmies
Satakunnan ensihoitajat

<< Takaisin SPAL 30 vuotta -sivulle