Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Kokoamme yhteen auttamisen ammattilaiset

Palomieshenki on säilynyt vuosikymmenestä toiseen

”Työskentelen vuoroesimiehenä Tampereen keskuspaloasemalla. Vuoroesimies vastaa siitä, että kaikki alueemme asemat ovat tavoitevahvuudessa. Jos henkilöstön siirtoja tarvitaan, ne pyritään suunnittelemaan komentotoimiston kanssa aamulla kahdeksaan mennessä. Työvuoron aikana osallistun operatiivisiin tehtäviin ja ennakoin seuraavan päivän asemasiirtoja.

Harri Tanhuanpää

Jään pian eläkkeelle 43 työvuoden jälkeen, edelleen testit suorittaneena ja savusukelluskelpoisena. Vaikka moni asia on muuttunut, palomiehet ovat hengeltään aivan samanlaisia kuin minun aloittaessani kesämiehenä Vammalassa 1979. Hälytyksiin lähdemme hyvällä ammatillisella asenteella, yhteishenki on vahva ja kaikki kunnioittavat toisiaan — nuoret vanhoja ja vanhat nuoria.

Olen työskennellyt Pirkanmaalla useilla asemilla ja opettajana Pelastusopistolla. Kaikilla asemilla, joilla olen työskennellyt, palomiehet ovat olleet itseohjautuvia ja hyvin ammattitaitoisia. Silloin esimiehenä on ollut helppo olla. Minulla on vahva tunne omasta ammattitaidostani. Olen saanut hyvän koulutuksen, ja työpaikalle on aina mukava tulla.

Toimin luottamusmiehenä esimiesyhdistyksessä, mutta varsinaiset luottamusmiehen palvelut jäsenemme saavat sopimuksen perusteella Pirkanmaan pelastusalan ammattilaisten pääluottamusmieheltä. Järjestely toimii oikein hyvin.

Palomiehellä pitää hyvä fyysinen ja henkinen kunto. Aloittaessani urani pelastusalalla, ei henkisesti kuormittavien tehtävien jälkipuinnista tiedetty mitään. Kun defusingista ensi kerran puhuttiin, pidin sitä aivan turhana. Muutin mieltäni, kun tutustuin asiaan tarkemmin. Jokaisen vakavamman tilanteen jälkeen pitää järjestää keskustelu. Kavereita ei saa päästää yksin kotiin miettimään nähtyä ja tehtyä.

Pirkanmaalla liikkuessani tunnistan usein henkilöitä ja perheitä vuosien takaa ja muistan, mitä heille on tapahtunut. Ne eivät ole ahdistavia takautumia onnettomuuksista, vaan sellaisia hetken muistikuvia.”

Harri Tanhuanpää
paloesimies, luottamusmies
Tampereen paloesimiehet

<< Takaisin SPAL 30 vuotta -sivulle