Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Kokoamme yhteen auttamisen ammattilaiset

Opiskelijatarinat

27-vuotias rovaniemeläinen Roni Jänkälä aloitti pelastajatutkinnon opiskelun Kuopiossa elokuun lopussa ja liittyi samalla Suomen pelastusalan ammattilaiset SPAL ry:n jäseneksi.

– Oli luontevaa valita oman alan suurin liitto. Oman alan liitolla on varmasti eniten ammattitaitoa meidän asioiden hoitamiseksi. Liittymisen yhteydessä havaitsin ilokseni, että kaikki jäsenedut ovat myös jo opiskelijoiden käytettävissä.  Ja mikä parasta, opiskeluaikana ei tarvitse maksaa jäsenmaksua.

Jänkälä on pienestä asti haaveillut palomiehen urasta. Alkuvuodesta alkanut pelastajatutkinnon hakuprosessi tuotti heti ensimmäisellä kerralla toivotun lopputuloksen, opiskelupaikan.

Roni kuuli SPALista kurssikaverilta, joka osasi kertoa, että jo opiskeluaikana voi liittyä jäseneksi.

– Liittyminen sujui helposti netissä ja olen saanut hyvää jäsenpalvelua heti alkuun. Jos minulle tulee ongelmia töissä, niin odotan, että saan SPALista ohjeita ja neuvoja. Kun osaan jo tässä vaiheessa hyödyntää jäsenetuja, niin käytän niitä varmasti myös jatkossa.

SPALin jäsenenä saa esimerkiksi alennusta Fressiltä, ja tämä onkin hyvä, koska kuntokeskus sijaitsee lähellä opistoa.

– Voin kyllä suositella SPALin jäsenyyttä myös muille, sillä liiton kautta saa tukea työelämän eri vaiheissa. Roni kertoo, että heillä on hyvä opiskeluporukka. Kurssilla aloitti 30 opiskelijaa. Opintojen alku on ollut kivaa, eikä koronatilanne ole toistaiseksi häirinnyt opiskeluja juurikaan.

– Toki tarkemmin kaikki käytetyt tarvikkeet ja autot siivotaan, ja esimerkiksi ruokailuja on porrastettu, mutta onneksi olemme saaneet vielä fyysisesti käydä opistolla, Roni sanoo

Koronatilanteen pahenemiseen on kuitenkin oppilaitoksessa varauduttu ja asiasta on myös keskusteltu opiskelijoiden kanssa.

Tulevaisuuden osalta Jänkälällä ei ole vielä isoja suunnitelmia, opintojen myötä voi aueta erilaisia työskentelymahdollisuuksia ja hän on avoin erilaisille vaihtoehdoille. Tässä vaiheessa on kuitenkin aika keskittyä opiskeluihin.