Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Kokoamme yhteen auttamisen ammattilaiset

Henkilöstön hyvinvointi on työnantajalle tärkeää, ja se näkyy

”Parasta omassa työssäni on ehdottomasti työyhteisö, olemme yhtä isoa perhettä. Arvostan myös Lapin pelastuslaitoksen nykyistä johtamispolitiikkaa ja lappilaista asennetta: hommat tehdään jämerästi mutta ilman liikaa hierarkiaa. Pienillä asemilla pääsee myös tekemään todella vaihtelevia ja kiinnostavia tehtäviä. Nämä asiat ovat alan suola.

Matti Salmi
Kuva: Waltteri Aarto

Olen valmistunut pelastajaksi vuonna 2008 ja työskennellyt siitä asti Lapin pelastuslaitoksella. Vuoden verran olin välissä savusukelluksen vastuuopettajana Pelastusopistolla. Siellä pohdin alan työturvallisuutta ja sen puutteita ja sain idean kokosuojavaljaasta. Mietin erityisesti hätäpoistumisen mahdollisuuksia, kun siihen aikaan kaikilla ei vielä ollut housuissa integroituja valjaita. Kehittämäni kokosuojavaljas palkittiin vuonna 2017 Palosuojelurahaston innovaatiopalkinnolla. Olen vähän kehittäjäluonne; mielessäni on monia muitakin kehittämisideoita, mutta ne odottavat vielä konkreettisia tekoja.

Teen tällä hetkellä päivystävän palomestarin viransijaisuutta. Lisäksi olen Lapin palohenkilöstön varapääluottamusmies. Kiinnostuin aktiivityöskentelystä, kun halusin saada paremman kokonaiskuvan alasta. Luottamustehtävissä ehdottomasti parasta on mahdollisuus vaikuttaa omaan työhön ja työyhteisöön. Lapin pelastuslaitoksella yhteistyö työnantajan kanssa sujuu hyvin. Meillä on molemminpuolista kunnioitusta ja hyvät välit. Asioista ei tarvitse vääntää, vaan vuoropuhelu toimii. Henkilöstön hyvinvointi sijoittuu korkealle työnantajan prioriteettilistalla.”

Matti Salmi
päivystävä palomestari, varapääluottamusmies
Lapin palohenkilöstö

<< Takaisin SPAL 30 vuotta -sivulle